Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jongens (16) met clownsmaskers aangehouden

Door Jantine van den Hoven 14 oktober 2016

De horrorclowns blijven Delft bezighouden. Vrijdag zijn twee jongens van 16 aangehouden omdat ze clownsmaskers droegen op school.

Meerdere leerlingen zagen twee mensen met clownsmaskers naar binnen gaan en sloegen alarm. Agenten gingen achter de twee aan en vonden inderdaad maskers bij de jongens.

Geen grap

De politie vindt het geen geslaagde grap, de jongens zijn aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en op het bureau verhoord. De jongens krijgen een proces-verbaal, het openbaar ministerie beslist wat er verder precies gaat gebeuren met de jongens.

Incidenten

Woensdagavond waren er in Delft ook incidenten met clowns die mensen de stuipen op het lijf jagen. Eén clown werd aangepakt door de 14-jarige Luc. Twee clowns werd gesignaleerd bij de fietstunnel van de Colijnlaan.

De politie en het openbaar ministerie laten weten dat ze er echt niet om kunnen lachen en nemen het serieus op: “Het dragen van maskers en kostuums die anderen schrik kunnen aanjagen is niet wenselijk en zal, bij aanhoudingen, niet onbestraft blijven.”

Clown Miko

Ook Clown Miko is niet blij met de horrorclowns. Hij heeft er zelfs last van dat die enge clowns opduiken. Het fenomeen horrorclowns is naar Nederland overgewaaid uit de Verenigde Staten. Op sommige plekken droegen clowns zelfs wapens bij zich.

Meer over

112 Opmerkelijk

adv.