Ja, mensen: er komt een nieuw themajaar aan voor Delft

Door Iris Olsthoorn 16 mei 2018

Weet je nog dat in 2016 de hele stad bedolven was onder álles wat met Johannes Vermeer te maken had? Dat kwam omdat het een speciaal Vermeer-themajaar was. Nou mensen, bereid je voor op nog zo’n jaar, want in 2019 staat Delft helemaal in het teken van de Gouden Eeuw. 

In 2016 konden we niet om de Vermeergekte heen: er was een 3D tekening van het beroemde straatje, er kwamen Vermeerschoenen, er werd meisje-met-de-parel-bier gebrouwen én allerlei restaurants serveerden vermeertaartjes, -desserts en -diners. En last but zeker not least: Het Straatje van Vermeer was in Delft te bewonderen.

Gouden Eeuw in Delft

Nu komt er een soortgelijk themajaar aan, waarin ondernemers, culturele organisaties en de gemeente inspelen op de Gouden Eeuw. Museum Prinsenhof Delft heeft in 2019 bijvoorbeeld een tentoonstelling met schilderijen van beroemde schilder Pieter de Hooch. Deze schilderijen worden speciaal ingevlogen vanuit de hele wereld.

Volgens het AD zijn ondernemers razend enthousiast over het nieuwe themajaar. We verwachten dus dat we ook in 2019 worden overladen met Antoni van Leeuwenkoekjes, héél veel Gouden-Eeuwbiertjes, Delfts blauwe taartjes en misschien wel ‘Gezicht op Delft’ in 3D op het Bastiaansplein.

adv.