Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Is Garfield de politiekat het leukste huisdier van Delft?

Door Jantine van den Hoven 19 februari 2016

Er bestaat een levende versie van het stripfiguur Garfield en hij woont in het politiebureau van Delft. Zijn er meer bedrijven of kroegen in Delft die een huiskat hebben?

Natuurlijk heeft de politie best vaak belangrijke dingen te melden, maar op de foto van Garfield kwamen de reacties en vragen pas echt los. ‘Heeft deze lieverd geen huis dan?’, vroeg Fia Mink. Het Delftse politiebureau laat weten dat het dier in het politiebureau slaapt. Patricia den Os maakte zich nog zorgen over zijn slaapplek, maar de agenten laten weten dat Garfield een zacht mandje heeft.

Vechtersbaas?

De reageerders op Facebook denken aan het oor van Garfield te zien dat hij weleens gevochten heeft. ‘Hij zal wel eens met een andere kat in aanraking zijn geweest’. In ieder geval is iedereen het er over eens dat het fijn is dat de politie voor het dier zorgt.

We hebben ook Joris

Door de post van Politiebureau Delft weten we nu ook dat de receptie van GGZ Delfland een huiskat heeft. De eveneens rode kat heet Joris en komt er al jaren.

Garfield in actie - Facebook
Joris, de huiskat van GGZ Delfland - Facebook

Huiskatten van Delft?

Indebuurt Delft vraagt zich af, zijn Garfield en Joris de enige ‘huiskatten’ van Delft? Of zijn er ook andere bedrijven, kroegen of buurten met een huiskat? Laat het de redactie weten via de mail of door te reageren onder dit bericht.

Meer over

Opmerkelijk

adv.