Hou je vast: er komen volgend jaar honderden Japanners en Britten naar Delft

Door Iris Olsthoorn 16 oktober 2018

Je kunt tegenwoordig niet meer door de binnenstad lopen zónder op de achtergrond van een toeristenselfie te belanden. Dat wordt volgend jaar een nog grotere uitdaging, want in oktober komen er ruim honderd touroperators naar Delft. 

Reisorganisaties van over de hele wereld komen in oktober naar toerismecongres Global Travel Trade Show. Dat wordt in 2019 in Den Haag en Delft gehouden. De bedoeling hiervan is om Delft te laten zien aan Britse, Japanse, Italiaanse, Russische en nog heel veel andere buitenlandse reisorganisaties. “Delft en Den Haag zijn steden die mooi passen binnen de strategie waarmee we soms nog onbekende plekken onder de aandacht willen brengen bij internationale bezoekers”, vertelt woordvoerder Elsje van Vuuren van NBTC aan het AD.

Hier gaan ze naartoe

Touroperators worden tijdens het congres vooral naar Museum Prinsenhof Delft gestuurd. “En het Delfts blauw, want daar komen toeristen voor”, vertelt Delftse touroperator Ditte Mostert-Bok aan het AD. “Als ze hier toch zijn, kunnen ze bovendien met eigen ogen zien dat heel veel moois gewoon ‘op straat’ ligt. Zoals de grachten, de fietsen aan het water en de historische gebouwen.” Als de touroperators Delft mooi vinden, is er een grote kans dat we na 2019 in véél meer buitenlandse reisgidsen te vinden zijn.

Dus, bereid je voor en leer ‘pardon, mag ik er langs’ alvast in wat vreemde talen uit je hoofd (handig voor als je op de fiets zit).

Lees ook

Toeristen Delft

Dit is waarom toeristen massaal naar Delft komen

Er lopen in Delft heel wat toeristen rond. Sommige Delftenaren mopperen er graag op terwijl anderen ...
toeristen

Bekijk Delft eens van een andere kant: 5 x Delft door de ogen van toeristen

Als je door de binnenstad fietst of loopt, zie je ongetwijfeld wel dat de Nieuwe Kerk er weer mooi b...

adv.