Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is er aan de hand met Boekhandel Waltman op de Binnenwatersloot

Door Rosanne Becker 20 februari 2020

Het is je vast niet ontgaan: Waltman op de Binnenwatersloot is al een tijdje dicht. Het pand zou verbouwd gaan worden, maar tot op de dag van vandaag zitten de deuren nog steeds potdicht. We zochten voor je uit wat er aan de hand is.

Vestiging Binnenwatersloot

Op de ramen van Waltman aan de Binnenwatersloot hangt al een langere tijd een A4’tje met de tekst: “Vanaf 25 augustus is deze winkel vanwege een verbouwing voor langere tijd gesloten.” Nu is natuurlijk de grote vraag: wat is de status van de verbouwing nu? We gingen voor het antwoord langs bij de vestiging van Waltan aan de Technische Universiteit, aan de Landbergstraat.

Vestiging Landbergstraat

De vestiging aan de Landbergstraat zit de faculteit Industrieel Ontwerpen. Superhandig voor als je aan het studeren bent en je notitieblok is ineens vol. Maar een medewerker van deze vestiging heeft droevig nieuws voor ons: de vestigingen aan de Binnenwatersloot en Landbergstraat sluiten volgende week hoogstwaarschijnlijk. Waltman is helaas failliet. Er is nog wel een kans op een doorstart of overname.

Waltman heeft nog een derde vestiging aan de Julialaan in het TU gebouw van Architectuur, en Waltman’s Fine Art op Binnenwatersloot 32. Deze vestigingen vallen onder een andere BV en hoeven hierdoor dus niet te sluiten.

Huh… En de verbouwing dan?

Maar wat gebeurt er dan met het iconische pand aan de Binnenwatersloot? Dat wordt alsnog verbouwd. Waltman was sowieso al van plan om te verbouwen, omdat ze een deel van de winkel niet meer gebruikten. Het is de bedoeling dat in dit deel van het pand appartementen komen. Deze verbouwing zou dus in de zomer al beginnen, maar liep flinke vertraging op. In de tussentijd gaat Waltman op de Binnenwatersloot niet meer open. Wat er met de rest van het pand gebeurt, is nog niet bekend.

Locatie op de Julianalaan blijft nog open.

Spelletjesfanaten, deze is voor jullie: er is binnenkort een Catan Toernooi in Delft

Ben jij gek van het bordspel Kolonisten van Catan? Dan hebben we goed nieuws voor je: op 14 maart wo...
baby kraamafdeling

Zo meld je je kind aan bij de gemeente in Delft

Emoties, nieuwe gevoelens en gedachten: er gaat, zo vlak na de geboorte van je kind, van alles door ...

5 x deze doe-het-zelf-winkels vind je in de binnenstad van Delft

Je kent het wel: ben je aan het klussen thuis, is je rolletje schilderstape op! Je kunt dan natuurli...

Meer over

Opmerkelijk

adv.