Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Help! De duinen hebben jullie hulp nodig

Aangeboden door Natuurlijk Delfland 25 oktober 2020

Delft is natuurlijk het allerfijnste plekje in Nederland, maar af en toe zijn het strand en de duinen ook superchill. Hier ga je naartoe om te ontspannen, om even bij te komen van de hectiek van onze stad of om uit te waaien. Ken je het Watergat in Monster? Hier willen ze nu luxewoningen gaan bouwen.

Geert van Poelgeest is de voorzitter van Natuurlijk Delfland. Hij legt ons uit: “In Monster aan de Rijnweg ligt een prachtig stukje natuur, het Watergat. Nog niet zo heel erg lang geleden stonden hier kassen, maar het strookje land is te klein voor efficiënte tuinbouw. Nu vormt het een natuurlijke buffer voor het naastgelegen duingebied. De gemeente heeft een plan ingediend om hier veel te dure luxewoningen te bouwen. Maar aan luxewoningen hebben niet veel mensen behoefte. Natuur is daarentegen wel heel erg belangrijk voor het woongenot van vele Nederlanders.”

Natuurbeleving belangrijk

Stel je voor: het is lente. Je pakt de fiets voor een lange tocht langs de duinen. Je ziet verschillende soorten ganzen en kieviten. Boven het weiland bidt de torenvalk en zweeft de buizerd. Soms komt zelfs de grote zilverreiger of de lepelaar in de slootjes vissen. De schemer valt in. De zeldzame rugstreeppad wekt je verbazing met zijn imposante gekwaak. Je stapt af van je fiets om te luisteren. De eerste vleermuizen scheren over het veld. Het wordt steeds donkerder, tijd om weer terug te gaan naar Delft.

De bouw van woningen

“Helaas wil de gemeente Westland de natuur niet behouden. Ze hebben een plan ingediend bij de provincie Zuid-Holland voor de bouw van 133 woningen in de prijsklasse tot anderhalf miljoen euro”, vertelt Geert. “Dit gaat ons allemaal aan, want we moeten toch kunnen blijven genieten van de rust en de ruimte die de natuur ons brengt?”

Ben jij ook tegen de bouw van deze luxewoningen? Dan kan je Natuurlijk Delfland steunen door de petitie te ondertekenen of om lid van de vereniging te worden.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Natuurlijk Delfland. Meer over Natuurlijk Delfland ontdekken?

Natuurlijk Delfland

vrijetijd en uitgaan

Postbus 133, Delft

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.