Gotta Catch ‘Em All: Pokémon GO is weer helemaal terug in Delft

Door Iris Olsthoorn 12 juli 2018

Ze zijn weer terug van weggeweest: groepjes enthousiaste mensen die over straat rennen terwijl ze naar hun telefoon kijken. Door updates van de ontwikkelaar is de app Pokémon GO deze zomer weer hélemaal hot. Snel de straat op dus, want Pikachu staat achter een geparkeerde auto op je te wachten!

Je zou bijna vergeten zijn dat aan de wereld die jij en ik iedere dag zien, nog een heel andere realiteit is toegevoegd. Bijna twee jaar geleden werd Pokémon GO uitgebracht. Het was de succesvolste lancering van een app ooit: binnen de kortste keren speelden 1,3 miljoen Nederlanders het spelletje mee. De omzet benaderde binnen twee jaar de twee miljard dollar – zo weet AD ons te vertellen.

Groepen in Delft

Tegenwoordig is Pokémon GO meer gericht op het samen spelen met je vrienden. Zo heb je op Facebook een ‘Pokémon Go Delft’ groep, waar zo’n vierhonderd leden tips uitwisselen en Pokéstops delen. Ook zijn er Whatsapp-groepen actief in Delft met honderden fanatieke en minder fanatieke spelers. Eerder interviewden we Vincent, die nog iedere dag speelt: “Het spel wordt gespeeld door jong en oud, door studenten, mensen met een negen tot vijf baan, mensen met een uitkering.. iedereen! Zelfs mijn vader van 67 speelt het nog. Sommigen spelen een half uurtje per dag, anderen zijn véél fanatieker. Ik ga geregeld met een groep de stad in om te spelen.”

Hier vang je Pokémon in Delft

Heb je de app al (opnieuw) geïnstalleerd op je telefoon? Dan wil je natuurlijk weten waar je naar toe moet. De beste plekken in Delft zijn volgens Vincent de Delftse Hout en Kerkpolder: “Op deze plekken vind je het vaakst zeldzame of hele sterke Pokemon. Niantic (de makers van het spel, red.) stopt bepaalde soorten Pokemon op bepaalde plekken. Bij de grote plas zitten bijvoorbeeld veel watersoorten, net als langs de grachten van Delft. In Kerkpolder vind je geregeld insect-achtigen, net als in het Abswoudsebos. En bij de begraafplaatsen Jaffa en Iepenhof vind je spook Pokemon.”

Lees hier het hele interview met Vincent:

vincent gronsveld

Vincent (30) speelt nog elke dag Pokemon Go: ‘Er is een hechte community van spelers in Delft’

Dikke kans dat jij zo’n twee jaar geleden wel eens Pokemon Go gespeeld hebt. Maar wist je dat er in ...

adv.