Gigantisch naaiatelier met neppe merkkleding opgerold in Delft

Door Iris Olsthoorn 17 oktober 2017

Het lijkt wel een scène uit de film of iets dat alleen in verre landen gebeurt: dinsdagochtend is er een groot illegaal naaiatelier in Delft opgerold. De politie deed een inval bij een bedrijfspand aan de Schieweg en trof daar een heleboel neppe merkkleding aan. 

De loods lag tot de nok vol met kleding. In dit atelier werden merken en logo’s op ‘kale’ kledingstukken genaaid. “Elke deur die we opendeden, in kelders, overal vonden we kleding. Als het verkocht was voor de prijs waarvoor de echte merken in de winkel hangen, gaat het om miljoenen’’, zegt politiewoordvoerder Cor Spruijt aan AD Delft. 

Drieduizend schoenen

Er zijn tijdens de inval vier mensen aangehouden die er aan het werk waren. De hoofdverdachte is een Hagenaar. De politie ontdekte dit naaiatelier door een tip. De zaak bleek nog véél groter te zijn dan dat ze in eerste instantie dachten: “We denken dat we pas morgenavond een beeld hebben van wat er precies ligt. Om een voorbeeld te noemen: er is net één palletje weggereden. Op dat ene palletje lagen al 3000 schoenen.’’