Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen gezwalk meer over straat: Studentenverenigingen gaan drankmisbruik tegen

Door Iris Olsthoorn 12 juli 2018

Iedereen weet dat studenten wel van een biertje houden. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar af en toe loopt het wel een béétje de spuitgaten uit en zien we ’s ochtends zwalkende zombies over straat lopen. Vijf Delftse studentenverenigingen gaan er nu iets tegen doen. 

Delftsch Studenten Corps, Sanctus Virgilius, studentenroeivereniging Proteus-Eretes, de Delftsche Studenten Bond en Sint Jansbrug ondertekenden gisteren een overeenkomst met de gemeente, de TU en gezondsheidsinstanties. Daarin staat dat de verenigingen drankmisbruik aan gaan pakken. Dat doen ze met voorlichting én door studenten als EHBO-ers op te leiden met focus op alcoholletsel.  “Het is belangrijk voor de gezondheid van de studenten dat ze zich realiseren wat alcohol voor schade kan aanrichten”, zegt Daniël Houwing van studentenvereniging Virgiel tegen het AD. 

Tot je 23ste

Kinderarts Nico van der Lely van het Reinier de Graafgasthuis is blij met de afspraken met de verenigingen. “Het is van groot belang om aandacht te besteden aan alcoholmisbruik onder studenten. Mensen leggen tot hun 23ste verbindingen aan in de hersens. Alcoholmisbruik kan funest zijn in deze fase.”

De verenigingen beginnen snel met de nieuwe aanpak. Mentoren die nieuwe studenten begeleiden tijdens de OWee krijgen binnenkort al voorlichting van Stichting Jeugd en Alcohol over de risico’s van bovenmatig alcoholgebruik.

Meer van dit verhaal lees je bij het AD.

adv.