Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fun fact: zoveel meer mannen dan vrouwen wonen er in Delft

Door Iris Olsthoorn 14 augustus 2019

Over het algemeen worden er net zoveel jongens als meisjes geboren. En dus zouden er in Delft ook ongeveer net zoveel mannen als vrouwen moeten wonen. Maar is dat ook zo? We zochten het uit. 

Wie een rondje loopt (en dan vooral over de campus), heeft natuurlijk meteen door dat er meer mannen in Delft wonen. Maar als echte Delftenaar moet je natuurlijk wel met cijfers aankomen en daarom hebben we het voor je gefactcheckt. In 2018 had Delft 102.253 inwoners. 53.2% van de Delftenaren de genderaanduiding ‘m’ van man in zijn paspoort staan, tegenover 46.8% met ‘v’ van vrouw. Dat zijn respectievelijk 54.448 mannen tegenover 47.805 vrouwen.

TU is de ‘boosdoener’

De een van de grote veroorzakers van dit mannenoverschot in Delft is de TU Delft. Als je alleen al kijkt naar het aantal mannen dat ieder jaar aan de universiteit gaat studeren, snap je al hoe het komt dat hier zoveel mannen wonen. In 2017 begonnen er bijvoorbeeld bijna 16.800 mannen aan een studie bij de TU, tegenover bijna 6.400 vrouwen. Er komen de laatste jaren relatief gezien steeds meer vrouwen op de technische studies af, maar het zal nog wel even duren voordat de vrouwelijke studentes de mannen inhalen!

Meer leuke feitjes over Delft

Fun fact: zoveel ijssalons hebben we in Delft per inwoner

In Delft schieten de ijssalons als paddenstoelen uit de grond; in het laatste jaar zijn er al vijf b...
baby kraamafdeling

Fun fact! Zoveel Delftenaren worden er per dag geboren

Cijfertjes, wij houden ervan! En dan al helemaal als het over Delft gaat. We zochten al eens uit wat...

Dit zijn de rijkste en armste wijken van Delft

Cijfertjes, wij houden er van! Tenminste, als ze over Delft of Delftenaren gaan. Zo vinden we het bi...

adv.