Even lachen: 4 x de grappigste artikelen over Delft van De Speld

Door Tom Kikuchi 12 maart 2019

Ken je De Speld? Deze satirische website met nepnieuws zorgt dagelijks voor een grijns op onze gezichten. Als er een bericht over Delft langskomt lachen we nóg harder. We hebben artikelen van De Speld over onze stad voor je op een rij gezet. Lees en lach mee! 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

De historische binnenstad

Markt Statdhuis Algemeen Delft 2

De Speld liet ons weten dat Delft dringend toe is aan een nieuw historisch stadscentrum. Wethouder Stadsvernieuwing Joris van der Made noemt de bouw van een nieuw centrum onvermijdelijk: “De huidige Middeleeuwse gebouwen verkeren in verpauperde staat. Een monument als de Prinsenhof oogt ouderwets en niet meer van deze tijd. Op sommige plekken zie je nog kogelgaten in de muur zitten.”

Lees hier het hele artikel van De Speld.

De Technische Universiteit

tu-delft-technische-universiteit TU Delft
Foto ANP

De meeste berichten over Delft hebben iets te maken met de TU, waar ze blijkbaar non-stop onderzoek uitvoeren. De meest bizarre ideeën komen voorbij. Maar we weten nu wel eindelijk of je harder fietst met een raketmotor op je voorwiel.

Lees hier het hele artikel van De Speld.

Delftse studenten

studenten delft gestudeerd

Ook de Delftse studenten moeten het soms ontgelden. Volgens dit bericht is er een computer ontwikkeld die de studenten in hún specialiteit verslaat: bier drinken! Het is maar goed voor de heren van het DSC dat De Speld nepnieuws schrijft…

Lees hier het hele artikel van De Speld.

Plastic soep

vuilnis

We hebben allemaal wel gehoord van The Ocean Cleanup, het project van een Delftse student tegen de plastic soep in de oceanen. Maar De Speld laat ons weten dat ook een andere student bezig is om een oplossing voor de plastic soep te bedenken, zij het op een ietsje lager niveau. Hij hoopt dat de berg plastic tasjes in zijn studentenhuis over tien jaar is opgeruimd.

Lees hier het hele artikel van De Speld.

 

 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.