Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit café heeft een wel hele creatieve oplossing voor voldoende afstand op het terras

Door Iris Olsthoorn 12 mei 2020

Als alles goed gaat en het virus onder controle blijft, mogen op 1 juni de terrassen weer open. Daaraan zitten wel veel voorwaarden verbonden, bijvoorbeeld dat er 1.5 meter tussen de tafels moet zitten. De meeste zaken hopen daarom dat ze meer plek krijgen van de gemeente om hun terras op te zetten. Eetcafé de Ruif bedacht een wel heel creatieve oplossing: drijvende privé terrassen.

Vorige week zagen we het ‘prototype’ hiervan al even in de gracht drijven. Toen was het nog één stoel op een klein, vierkant vlot. De eigenaren en het personeel hebben verder geklust en nu drijft er een vlot met tafel en twee stoelen in de gracht. Het is een grappig gezicht, maar het idee is wel ontstaan vanuit een serieuzer probleem. Zoals bij veel horecazaken in Delft, wordt het namelijk een flinke uitdaging om een enigszins rendabel 1,5-meterterras in te richten. “We hebben een terrasboot, maar daar passen met de 1.5-meterregel maar acht personen op, vier tafels van twee”, vertelt eigenaar Jan Teun. “We hebben ook nog een stukje terras op de kade, maar een groot deel daarvan moet vrij blijven zodat gasten en personeel genoeg ruimte hebben om te lopen. Er blijft dus niet zoveel plek over voor tafels.”

Nog even afwachten

Drijvende terrassen zijn dus misschien wel dé oplossing voor dit eetcafé, maar of het echt zo ver komt is nog even afwachten. “We weten nog niet wat de regels precies worden, of de gemeente uitbreiding van terrassen goedkeurt én of we überhaupt écht open mogen op 1 juni. Maar als dat allemaal het geval is, gaan we er waarschijnlijk wel meer werk van maken en meer vlotten bouwen.”

Wellicht zit je van de zomer dus wel op je eigen drijvende terrasje een biertje te drinken. Voor wie nu denkt, ‘dat is toch helemaal niet stabiel?’: dat valt dus erg mee. “Onder het vlot zit een dikke laag drijvend materiaal gemonteerd, dus het is best wel stevig! Je moet natuurlijk niet onwijs gaan wiebelen, maar als je relaxt blijft zitten met z’n tweeën, gaat het prima.”

Lees ook

Dit vindt Delft van het idee om de terrassen flink groter te maken

Als het virus onder controle blijft, kunnen de terrassen op 1 juni weer voorzichtig open. Dat maakte...

Deze plekken zien er binnenkort (hoera!) weer wat gezelliger uit

Toen woensdagavond bekend werd dat de terrassen en restaurants weer (onder voorwaarden en als alles ...

Terrassen, kappers en meer open: ‘Laten we met z’n allen zorgen dat we hier goed uitkomen’

De professionele schaar kan volgende week door de te lange lokken van Delftenaren. Het kabinet heeft...
Blauwe Lopers

Er liggen vanaf vandaag blauwe lopers in Delft en dit is waarom

Delft ziet er vanaf deze vrijdag weer een beetje anders uit. Er zijn namelijk een flink aantal Blauw...

adv.