Deze zaken zijn de afgelopen tijd met de noorderzon vertrokken

Wij zijn vast niet de enigen die op de fiets zitten en denken: “Huh hier zat toch die ene winkel?” Sommige winkels in Delft zijn ineens vertrokken voor we überhaupt doorhadden dat ze gingen sluiten. We zetten voor jullie op een rij welke zaken weg zijn, en wat er met het pand gebeurt.

Waltman

Het is je vast niet ontgaan: Waltman op de Binnenwatersloot is al een tijdje dicht. Het pand zou verbouwd gaan worden, maar tot op de dag van vandaag zitten de deuren nog steeds potdicht. Op de ramen van Waltman aan de Binnenwatersloot hangt al een langere tijd een A4’tje met de tekst: “Vanaf 25 augustus is deze winkel vanwege een verbouwing voor langere tijd gesloten.”

Eigenlijk zit de vork heel anders in de steel, Waltman is namelijk failliet. Er is nog een kleine kans dat het pand toch weer open gaat. Er wordt namelijk gekeken naar een doorstart.

Waltman heeft nog andere vestigingen aan de Julianalaan in het TU gebouw van Architectuur, en Waltman’s Fine Art op Binnenwatersloot 32. Deze vestigingen vallen onder een andere BV en hoeven hierdoor dus niet te sluiten.

Pluck

Zelf je boeket samenstellen met de mooiste bloemen: het kon bij Pluck op de Molslaan. Maar helaas is het bloemenfeest voorbij. Twee maanden geleden was de winkel voor het laatst open.

Pluck was een initiatief van Pauline Bloembinders. Pauline vertelde ons eerder waarom de zaak dicht ging: “Bij Pluck stonden we met twee medewerkers, maar het was te duur om hen aan te houden. Als ik er in mijn eentje had gestaan, had ik hier een prima boterham mee kunnen verdienen. Maar met twee man personeel was het lastig. Daarnaast vind ik het te druk om twee winkels te runnen. Ik vind het erg jammer dat we de zaak moeten sluiten, want het concept was goed. Maar het moest, zodat ik me weer volledig kan focussen op Pauline Bloembinders.”

Gelukkig hoeven we niet helemaal afscheid te nemen van het bloemenfeest. Zoals je op de foto ziet opent er  vrijdag 6 maart een nieuwe locatie van Florali Creations in het pand aan de Molslaan.

The Nut Factory

Afgelopen zomer kwam er eindelijk weer iets nieuws in het pandje naast de Albert Heijn op de Brabantse Turfmarkt. Na een lange verbouwing kon je terecht voor noten, granola en honing bij The Nut Factory. Maar helaas: na een paar maanden hing er een bord voor het raam met ’tijdelijk gesloten wegens verbouwing’. Inmiddels is de winkel helemaal vertrokken en staat het pand weer te huur. Jammer!

Bibi’s Kitchen

Twee jaar geleden besloot Catootje om haar deuren te sluiten en verder te gaan als een online webshop. Al snel opende het pand aan de Burgwal opnieuw haar deuren met Midden-Oosterse gerechten uit Bibi’s kitchen. Bij Bibi’s Kitchen maakte eigenaresse Mahvash Rezaei Iraanse/Perzische gerechten en wilde ze je laten proeven hoe zij thuis kookte. Op het menu vond je bijvoorbeeld gerechten met hummus, gekruide kip of munt. Bij Bibi’s Kitchen kon je een warme maaltijd afhalen of daar opeten.

Waarom Bibi’s Kitchen haar deuren heeft gesloten weten wij niet. Wat we wel weten is dat we de heerlijke etensgeuren op de Burgwal zullen missen.

Zoals op de foto te zien is, staat het pand aan de Burgwal niet langer meer leeg. Er opent binnenkort namelijk een nieuw restaurant genaamd Zaferuw. Wanneer het restaurant open gaat weten we nog niet.

Jent

Gezond én snel eten is een combinatie die je helaas niet zo vaak tegenkomt in Delft. Of nou ja, beter gezegd: tegenkwam in Delft! Het gezonde fastfoodrestaurant Jent heeft het helaas niet gered. Het fastfoodrestaurant aan de Binnenwatersloot was een tijdje aan het ‘verbouwen’. De zaak was in de zomer van 2019 nog een korte tijd open als bezorgrestaurant, maar inmiddels zijn ze alweer een tijd dicht en staat het pand nog steeds leeg.

Steps

Bij kledingwinkel Steps ging de bezem er doorheen: 38 vestigingen zijn verdwenen. Het is je misschien al opgevallen dat de vestiging in Delft hierbij hoort. De winkel op de Paradijspoort is zelfs een maand geleden al helemaal leeg gehaald.

FNG – het Belgische moederbedrijf van Steps – wil zich gaan richten op de online kanalen. Kwam je hier vaak en ga je de winkel missen? Dan is er toch een beetje goed nieuws. In totaal blijven er negen vestigingen open: in Breda, Haarlem, Hoofddorp, Leiden, Leidschendam, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zoetermeer. Het pand op de Paradijspoort in Delft is dus leeg. Wat er in het pand komt is nog onduidelijk.

Didi

Er hing afgelopen maand een donkere wolk boven de modewinkel Didi. Begin dit jaar werd de keten failliet verklaard. Er was eerst sprake van een mogelijke doorstart, maar helaas is Didi definitief dicht. Wat is er gebeurd? Voor dat Didi had besloten alle 81 winkels dicht te gooien hebben een aantal kopers zich gemeld, maar de kwaliteit viel tegen. Dat vertelt de curator aan RTL Z. Veel geïnteresseerden hadden als doel uitverkoop van de voorraad tegen een lage waarde. Dit zag vastgoed- en textielfamilie Elzas – eigenaar van Didi – niet zitten. Hierdoor is een eventuele doorstart van de baan en zijn alle winkels gesloten.

Pizza Hut

Pizza Hut is een bekende keten in Amerika en wordt nu steeds groter ook in Nederland. In februari 2018 opende de keten een vestiging aan de Jacob Gerritstraat.

Sinds dat er bekent was dat er een Pizza Hut zou openen in Delft heeft de verbouwing langer geduurd dan dat de Pizza hut daadwerkelijk open was. De vestiging in Delft was één van de eerste nieuwe Pizza Hut restaurants die in Nederland zijn deuren opende. Helaas, mislukt! Inmiddels is de Pizza Hut namelijk al twee maanden dicht en weten we de oorzaak niet. Het pand staat nog steeds leeg, zodra wij weten wat er in het pand komt laten wij je dit weten.

Home & deco

Echte liefhebbers kennen Meubel & Slaaphuys natuurlijk al lang, want het bedrijf heeft sinds tien jaar een vestiging langs de Schieoevers. Maar eigenaar Rob merkte op dat er steeds meer vraag naar woondecoratie op niveau. Daarom kwam hij met het idee om een vestiging te open in de binnenstad van Delft. De ‘Home & Deco’ winkel van Meubel & Slaaphuys heeft ongeveer een jaar op de Binnenwatersloot gezeten. Daarna moest de winkel helaas zijn deuren alweer sluiten. De eigenaar merkte misschien dat het publiek van de binnenstad van Delft toch niet het juiste publiek was en heeft de Home & Deco een plekje gegeven in de bestaande winkel aan de Schieoevers. Zo zeggen we maar: niet geschoten is altijd mis.

Het pand staat nog steeds leeg en weten nog niet wat er wel in het pand komt.

Meer in deze categorie

Opmerkelijk

Ga naar “Gaaf! Kinderen kunnen naar dit festival tijdens de herfstvakantie”

Gaaf! Kinderen kunnen naar dit festival tijdens de herfstvakantie

Cultuurbarbaren
Ga naar “Cool! Binnenkort kun jij naar deze circusvoorstelling in Delft”

Cool! Binnenkort kun jij naar deze circusvoorstelling in Delft

Ga naar “Aha! Dit is waarom er veel vuilnis op straat in de binnenstad ligt”

Aha! Dit is waarom er veel vuilnis op straat in de binnenstad ligt

vuilnis-afval-avalex-delft

In onze gids

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Bistro Mes Amis”

Bistro Mes Amis

 • Hippolytusbuurt 10
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Bistro Mes Amis (foto indebuurt) (3)Bistro Mes Amis (foto indebuurt) (3)

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Kruidvat Love box van € 24,99 voor € 19,99”

Kruidvat Love box van € 24,99 voor € 19,99

 • Geldig t/m 25 september 2022
Ga naar “Kruidvat anti haargroeiserum 30 ml van € 4,79 voor € 3,49”

Kruidvat anti haargroeiserum 30 ml van € 4,79 voor € 3,49

 • Geldig t/m 25 september 2022
Ga naar “Huispak M t/m XL € 12,99”

Huispak M t/m XL € 12,99

 • Geldig t/m 25 september 2022
Ga naar “Softshell jas € 19,99”

Softshell jas € 19,99

 • Geldig t/m 25 september 2022
Ga naar “Andrélon, Dove, Dove men+care, Zwitsal, Axe, Prodent, Neutral, Robijn en Sun multipak 50% korting”

Andrélon, Dove, Dove men+care, Zwitsal, Axe, Prodent, Neutral, Robijn en Sun multipak 50% korting

 • Geldig t/m 25 september 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker zorgwinkel”

Verkoopmedewerker zorgwinkel

 • Vegro Zorgwinkel
 • Parttime

Topper

Ga naar “Facilitair Consulent”

Facilitair Consulent

 • Vidomes
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Facilitaire Dienstverlening”

Medewerker Facilitaire Dienstverlening

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Parttime
Ga naar “Chemisch Laborant Beschermingsmiddelen”

Chemisch Laborant Beschermingsmiddelen

 • Checkmark Labrecruitment
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run ”

Outdoor Valley Obstacle Run 

 • Outdoor Valley
 • 23 oktober 2022

Topper

Ga naar “Survival Run Outdoor Valley”

Survival Run Outdoor Valley

 • Outdoor Valley
 • 16 oktober 2022

Topper

Ga naar “Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!”

Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!

 • Runningtherapie Iris
 • Van 10 okt t/m 2 jan

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
lichtjesavond kerstboom
Ga naar “Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano”

Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano

 • 38CC
 • Van 8 sep t/m 30 okt

Topper