Deze 4 dingen vinden Delftenaren bloedirritant
- 05 juni 2018
- Iris Olsthoorn
Drugs? Drollen? Snelheidsduivels? In de Veiligheidsmonitor van het CBS werd aan bijna 150.000 Nederlanders gevraagd welk probleem als eerste moet worden aangepakt. Landelijk kwamen er 7 grote ergernissen naar boven. Waaraan storen Delftenaren zich het meest?
Van de 7 punten die Nederland als grootste overlast ziet, vinden we drugsgebruik en drugshandel in Delft het minst storend: slechts 1,7 procent van de Delftenaren vindt dit het grootste probleem. We hebben ook niet zo veel last van rondhangende jongeren, want maar 6,1 procent van de Delftenaren heeft daar last van. Iets meer last hebben we van buurtbewoners, want 9,1 procent wil zijn of haar buur wel eens achter een goed stuk behang plakken.
Waar we de meeste overlast van ondervinden? Swipe naar links, dan leiden we je door de vier allergrootste ergernissen van Delft!
Hondenpoep

Bruine hopen in het gras en op straat: 14,4 procent van de Delftenaren ergeren zich er groen en geel aan. Snappen wij wel! Dus een lieve oproep aan hondeneigenaren: gooi de poep van Takkie in een zakkie, of laat je hond uit op een speciaal aangewezen hier-mag-je-het-laten-liggen-veld.
Parkeerproblemen
Dikke kans dat je deze wel geraden hebt: 15,0 procent van de ondervraagde Delftenaren ervaart vaak parkeerproblemen. Als je je bedenkt dat een aardig deel van de ondervraagden niet eens een auto heeft, dan is dat best een heel serieus percentage. We zitten hiermee trouwens precies op het landelijk gemiddelde.
Rommel op straat

We één na grootste ergernis van Delftenaren is rommel op straat. Zo’n 16,1 procent wordt gek van alle kauwgom, verpakkingen en plastic tasjes op straat. Landelijk gezien is dit voor 9,9% van de mensen de grootste overlast, dus dat bevestigt dat we d’r inderdaad een zooitje van maken in Delft – óf dat we een schone stoep gewoon belangrijker vinden dan onze landgenoten.
Te hard rijden
De allergrootste ergernis volgens de Veiligheidsmonitor: te hard sjezen met de auto. Zo’n 17,1 van de ondervraagden vindt dit echt een no-go. En terecht, want het is ook hartstikke gevaarlijk. Landelijk gezien ergert 27 procent van de ondervraagden zich aan dit probleem, dus wat dat betreft valt het in Delft nog mee.
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Delft en blijf op de hoogte van alles over en rondom Delft.
