Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse uitvaartondernemer beschuldigd van lugubere oplichtingspraktijken

Door Iris Olsthoorn 14 oktober 2019

Rondslingerende urnen, een lichaam dat in een schuurtje werd bewaard, het omwisselen en hergebruiken van dure grafkisten en het stiekem vervoeren van lijken naar het buitenland: volgens Alberto Stegeman deed Delftse uitvaartondernemer Erik V. het allemaal. Dat was zondagavond te zien in het programma ‘Undercover in Nederland’.

In het tv-programma ‘Undercover in Nederland’ probeert presentator Alberto Stegeman allerlei malafide praktijken en personen te ontmaskeren. Afgelopen zondag was het de beurt aan uitvaartondernemer Erik V. Met behulp van infiltranten en een verbogen camera wist Stegeman bij het bedrijf van de Delftenaar binnen te filmen. De uitvaartondernemer woont in Delft en heeft een pand op een industrieterrein in Voorburg.

Lichaam in een schuurtje

In de uitzending komen verschillende getuigen aan het woord over de vermeende, respectloze praktijken van V. Een buurvrouw vertelt in het begin van de uitzending dat haar zoontje zag hoe hij een lijk op een brancard zijn eigen tuin in Delft in reed. Ook collega’s uit de uitvaartbranche weten te vertellen dat het niet pluis is wat de uitvaartverzorger doet: op zijn werkbureau liggen (kapotte) urnen met as tussen het gereedschap, de lichamen worden niet gekoeld en bekleding van kisten wordt er door V. uitgehaald en in andere kisten gelegd. Soms wordt er zelfs een dure, door de familie gekochte kist verruild voor een veel goedkoper exemplaar.

Verbogen camera

Wat de verborgen camera opnam, was niet mals. De uitvaartondernemer vertelt aan de Haagse Edwin dat zijn moeder in zijn centrum in Voorburg is gecremeerd. Maar wat blijk? Erik V. heeft helemaal geen crematieovens in zijn centrum. Aan een collega ondernemer biecht hij op dat hij vorig jaar 60 lijken naar Duitsland reed. En zo zijn er nog meer lugubere praktijken op de undercoverbeelden te zien.

Erik V. ontkent de meeste van de beschuldigingen en stapte naar de rechter om te voorkomen dat de uitzending op tv kwam. Dit verloor hij. Meer over de rechtszaak lees je bij het AD.

Bekijk hier de hele uitzending van Undercover in Nederland:

Lees ook

Prinses Beatrixlaan-flitspaal deelt elke 11 minuten een boete uit

Het rechtervoetje voelt bij iedereen wel eens te zwaar. Extra vervelend als dat net gebeurt bij een ...

De hotelprijzen in Delft tijdens Eurovisiesongfestival zijn bizar hoog

Delft is één van de steden waar de hotelprijzen normaal best redelijk zijn. Maar tijdens het Euroson...

adv.