Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse studenten bouwen jacuzzi van bierkratten

Door Ilse Zoutewelle 14 juni 2016

Je bent student, of je bent het niet. Want wat doe je als je zin hebt in een lekker warm zwembad in de zomer, maar geen geld hebt? Dan klus je er gewoon zelf één van bierkratjes. “Het zwembad heeft ons in totaal 40 euro gekost,” vertelt Robbert Abbink.

JacuzziHet bad is gemaakt door Robbert en zijn 4 huisgenoten. Ze hebben 70 bierkratjes, zwembadzeil en wat houten planken gebruikt: that’s it. “We hadden zelf zo’n 40 kratjes gespaard. Vervolgens hebben we er bij een ander studentenhuis nog 30 kratjes gekocht tegen de prijs van het statiegeld. De flesjes hebben we gevuld met water zodat het bad stevig genoeg is. De kratjes hebben we toen als soort bakstenen op elkaar gestapeld en daar een spanband omheen gespannen. Daar gaat het zeil in en houten planken bovenop zodat je ook nog een beetje lekker zit. Aan het eind van de zomer leveren we de bierkratten weer in, dus dan hebben we onze investering weer terug.”

De studenten hebben een systeem bedacht om warm water in het zwembad te krijgen: “We doen eerst water in het bad met een tuinslang, gooien er chloor bij en sluiten een pomp aan. Die is weer aangesloten op een oude radiator die in een olievat staat. In het olievat stoken we hout, wat het water in de radiator verwarmd. Door de radiator heen stroom het water weer terug naar het bad en dan hebben we een jacuzzi met warm water.”

Het is niet de eerste keer dat de jongens een zwembad bouwen: vorig jaar hebben Robbert en zijn huisgenoten er ook een gebouwd. “Er was toen een hittegolf en we wilden graag een zwembad. Dus na wat filmpjes gezien te hebben op Youtube besloten we er zelf een te bouwen. Alleen stond het bad toen in de schaduw en hadden we nog geen pomp en chloor, waardoor hij snel vies werd.”

In het zwembad is er plek voor maximaal 10 mensen, gokt Robbert. “We hebben er vorige week toen het warm was nog in gezeten. Maar nog niet met het hele huis. Dat komt nu wel met het EK: we gaan een beamer neerzetten in de tuin die projecteert op de witte muur achter het zwembad. Kunnen we lekker voetbal kijken in de jacuzzi.”

Meer over

Opmerkelijk

adv.