Delftse Rowin kan zwaaien naar zijn ruimtereis van €73.333,-

Door Iris Olsthoorn 14 november 2017

Delftenaar Rowin Hellings deed vijf jaar geleden een wel héél bijzondere aankoop: een ticket voor een ruimtereis. Dat koste hem €73.333,-. Maar het ruimtereisbedrijf is nu failliet en Rowin ziet zijn geld in rook opgaan. 

Voor de toen 18-jarige Rowin was een reis naar de ruimte een absolute droom, schrijft het AD. Hij wilde niets liever dan in de voetsporen treden van astronauten Wubbo Ockels en André Kuipers. Die droom is nu in duigen gevallen. Maar de Delftenaar blijft er opvallend kalm onder: ” Ik ben natuurlijk wel teleurgesteld, maar niet boos. Het is jammer dat het niet is gelukt, maar het bedrijf heeft niet expres gefaald. Ik lig er zelf niet wakker van en ga er zeker niet om huilen. De mensen om mij heen tillen er iets zwaarder aan dan ikzelf. Zij zijn iets minder nuchter.’’

In een ruimteschip met Doutzen Kroes

Rowin kon het kaartje destijds kopen dankzij zijn familie. Hij was niet de enige die een ticket bemachtigde en dus ook niet de enige die nu zijn geld kwijt is.  In totaal kochten ongeveer 260 mensen tickets voor de ruimtereizen. Deejay  Armin van Buuren, fotomodel Doutzen Kroes, Martinair-oprichter Martin Schröder en voormalig staatssecretaris Erica Terpstra kregen een gratis kaartje.

Dit verhaal komt van het AD. Het hele interview met Rowin lees je hier.