Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftenaar Brent wil meedoen aan Expeditie Robinson

Door Iris Olsthoorn 2 maart 2017

Het is een bijzonder jaar in televisieland: ook onbekende Nederlanders kunnen mee doen aan het komende seizoen van Expeditie Robinson. Delftenaar Brent van den Engel (26) liet dat zich geen twee keer zeggen en gaf zich op. 

Thuis kijken Brent en zijn vriendin Sabine steevast naar Expeditie Robinson: “Ik roep al jaren dat ik zó graag een keertje mee wil doen”. Begin deze week kreeg hij zijn kans toen hij hoorde dat het komende seizoen niet alleen voor BN’ers werd. Brent gaf zich op en plaatste een filmpje op de website, samen met meer dan 360 andere potentiële kandidaten.

‘Wat nu?’

“Ik ben op een punt in mijn leven, dat ik denk ‘wat nu’?”, vertelt Brent. Hij studeerde sportmanagement, maar bleef daarna hangen bij zijn bijbaan. De kans om mee te doen komt dus als geroepen: “Ik dacht, it’s worth a shot. Het lijkt me een hele gave ervaring en misschien brengt deelname ook wel nieuwe kansen met zich mee voor later.” Maar Brent zit er niet echt op te wachten bekende Nederlander te worden: “Ik wil nog wel gewoon rustig kunnen winkelen in Delft, hoor.”

Voor zijn aanmelding moest Brent alvast oefenen met op een paaltje staan

‘Geen fitnessboy’

Wat Brent volgens hemzelf een goede kandidaat maakt? “Ik ben, vind ik, heel sociaal. Kijk, ik ben geen fitnessboy die op kracht alle proeven zou winnen. Maar ik denk dat ik wel goed ben in vrienden maken, teamopdrachten doen en in mijn steentje bijdragen op het eiland.”

De proeven onderschat hij niet: “Ik zou het wel vreselijk vinden als ik de eetproef (waar kandidaten de meest vreemde dingen moeten eten, red.) zou moeten doen, maar ik denk eigenlijk dat geen enkele proef een makkie gaat worden.”

Stemmen

Om kans te maken op een plekje op het eiland, moet Brent zoveel mogelijk stemmen verzamelen: “Ik zag dat iemand nu al 55 honderd stemmen had. Dus het is best een opgave!” De top 50 meeste stemmen worden uitgenodigd voor een castingweekend, samen met 50 overige kandidaten die door de casting worden uitgezocht.

Als jij je mede-Delftenaar graag terug wil zien in Expeditie Robinson, kan je hier stemmen. En mocht jij ook staan te trappelen om jezelf uit te hongeren op een onbewoond eiland: je kan je nog opgeven.

 

adv.