Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bizar: het huis van Roos aan de Koornmarkt werd beschoten met een luchtbuks

Door Iris Olsthoorn 26 augustus 2020

Stel je voor: je ligt nog lekker in bed op zondagochtend, maar dan hoor je een harde knal en blijkt er een kogel tegen je raam te zijn gevlogen. De huizen van Roos Zoetmulder en haar buren op de Koornmarkt werden de afgelopen week meerdere malen beschoten met een luchtbuks: “Ik dacht in eerste instantie dat er een vogel tegen het raam vloog.”

Roos vertelt: “Ik werd wakker van een hard geluid op zondagochtend. Er kwam iets tegen m’n raam, maar ik kon niet direct vinden wat het was, dus ging ik verder met mijn dag. Tot ik rond 13.00 uur wéér vreemde geluiden hoorde toen ik in de tuin zat. Er ‘zoefde’ steeds iets door de lucht. Ik ben zelfs op het dak gaan kijken waar het vandaan kwam, maar het geluid was te snel.”

Een deel van de gevonden kogels

Bezorgd over de kat

Het werd pas duidelijk dat het om de geluiden van een luchtbuks ging toen Roos ongeveer dertig kogels vond. Haar woning is er nog redelijk goed vanaf gekomen qua schade: “De buren hebben aan de achterkant van het huis muurankers. Het lijkt alsof de schutter die als doelwit heeft gebruikt, want rond die ankers zitten veel inslaggaten. Daar balen ze behoorlijk van, want ze hadden net gerenoveerd.” De politie werd gewaarschuwd. Omdat er niet geschoten werd toen zij er waren, konden ze niet meteen iets doen.

Hoewel het een heel bizarre ervaring was, werd Roos er niet per se bang van: “Ik moet wel zeggen dat ik het een beetje spannend vond om in de tuin te zitten, de afgelopen dagen. Ik was vooral bezorgd over mijn kat. Als die geraakt zou worden, zou dat wel serieus zijn.”

Schutter gepakt, wapen in beslag genomen

Ook op maandag en dinsdag sloeg de schutter weer toe. “Ik heb contact gehouden met de buren en dinsdag is de politie echt op onderzoek gegaan. Deze woensdag hoorde ik dat er iemand is opgepakt.” Dit wordt bij navraag bevestigd door de politie. Het wapen is in beslag genomen, melden zij. Roos en haar buren kunnen dus weer rustig in hun tuin zitten: “Ik hoop maar gewoon dat iemand het deed uit verveling, en niet doelbewust op een target schoot.”

Lees ook

In september komt de ‘vaaslamp’ terug op het Doelenplein

Sinds januari vorig jaar mist er een bekend object op het Doelenplein: de gigantische 'vaaslamp'. Ee...

Ouch: Roze limousine komt vast te zitten op het bruggetje bij de Breestraat

De Delftse bruggetjes in de binnenstad zijn best hoog en met een normale auto moet je al goed oppass...

Unieke beelden: er is een bever gespot vlakbij Delft

Loop jij wel eens een rondje in Midden-Delfland? Dan kun je vanaf nu een bever zien rondzwemmen. Een...

adv.