Opgepast! Woensdag storm met windstoten van 100km/uur

Door Iris Olsthoorn 12 september 2017

Zet je schrap, want er raast woensdag een flinke storm over Delft. Wees dus voorzichtig onderweg naar werk, school en sportclubjes. Er wordt gewaarschuwd voor rondvliegende takken en veel files.

Het wordt zeer onstuimig morgen. Met name in de kustregio (bij ons dus…) komt er een storm met zware tot zeer zware windstoten. In de vroege woensdagochtend neemt de wind aan zee toe naar stormkracht 9 met windstoten van rond de 100 km/uur. Een flinke zuidwesterstorm, dus zorg dat je al je stoeltjes, plantjes en andere tuinversiersels veilig stelt.

De rest van de week

Volgens Weerplaza zal het donderdag ook nog onrustig zijn, maar wordt het langzamerhand wel rustiger. “Er is dan geen sprake meer van storm, maar alleen harde wind. Richting het weekend krijgen we een rustiger weerbeeld. Met gemiddeld 16 graden blijft het echter aan de koele kant”, voorspelt weervrouw Diana Woei van Weerplaza. Deze eerste herfststorm van 2017 is uitzonderlijk vroeg. “Normaal gesproken hebben we dit soort stormen pas in oktober of november.”

Afstappen

Behalve rondvliegende takken en files, is het ook op de fiets oppassen geblazen. Moet je bijvoorbeeld met de fiets door de TU wijk? Dan kan je op het fietspad naast faculteit EWI maar beter afstappen, want daar wordt je door de stand van een aantal gebouwen letterlijk van je fiets afgeblazen. Dat ziet er zo uit:

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie