Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opgelet: de bovengrondse fietsenstalling bij het station gaat verhuizen

Door Iris Olsthoorn 19 juli 2017

Nu de tweede ondergrondse fietsenstalling bij het station vol op in gebruik is, is het tijd voor een volgende fase in het enorme Spoorzoneproject: de bovengrondse stalling aan het stationsplein wordt opgeheven. Om te zorgen dat er genoeg plek blijft om je stalen ros te parkeren, is er een tijdelijke stalling geopend aan de Hooikade. 

Omdat er op het stationsplein van alles gebouwd gaat worden, moet de bovengrondse fietsenstalling die daar al tijden staat weg. In mei werd het eerste deel hiervan al gesloten, maar binnenkort wordt ook de rest opgeruimd. Op maandag 7 augustus worden alle fietsenrekken verwijderd. Mocht jouw fiets daar nog staan, haal hem dan op tijd weg. Anders gaat hij uit logeren bij het fietsendepot in Den Haag. 

Nieuw en tijdelijk

De twee ondergrondse fietsenstallingen zijn nog nét te krap voor de enorme hoeveelheid fietsen in Delft. Daarom is er afgelopen maandag een tijdelijke, bovengrondse fietsenstalling bijgekomen aan de Hooikade. De stalling ligt aan het nieuwe fietspad langs de Hooikade, iets verder van het stationsgebouw af dan de oude bovengrondse. Er is daar plaats voor ongeveer 700 fietsen. Deze stalling staat voorlopig niet in de weg voor werkzaamheden en kan dus lekker blijven staat totdat de derde ondergrondse fietsenstalling klaar is, halverwege 2019.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.