Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plek staat het Reinier de Graaf Gasthuis in de Ziekenhuis Top 100

Door Iris Olsthoorn 8 november 2019

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, zit je in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft best goed. In de AD Ziekenhuis Top 100 behaalde het ziekenhuis plek nummer twaalf in de categorie topklinische ziekenhuizen. 

De plek van het ziekenhuis schommelt de afgelopen jaren wel een beetje: vorig jaar stond het Reinier de Graaf nog op plek vier. De score is wel (flink) hoger dan een paar jaar eerder. In 2017 moest het ziekenhuis het doen met plek achttien en in 2016 zelfs met plek veertig. Plek twaalf van de 100 is best knap, dus petje af voor de artsen, verpleging en de rest!

AD ziekenhuis Top 100

De Ziekenhuis Top 100 wordt elk jaar door het AD vastgesteld.  Ziekenhuizen zijn beoordeeld op 33 criteria die iets zeggen over het niveau van de zorg. Zoals bijvoorbeeld toezicht op medicijngebruik, uitkomsten van veelvoorkomende of juist heel complexe operaties, de kwaliteit van de verpleging of tijdige start van een behandeling. Er wordt gebruik gemaakt van openbare cijfers. Ook patiënten krijgen de kans om op de ziekenhuizen bepaalde keurmerken toe te kennen.

Onderscheid ziekenhuizen

Sinds vorig jaar wordt er bij het samenstellen van de lijst onderscheid gemaakt tussen algemene- of streekziekenhuizen en topklinische centra. Topklinische ziekenhuizen richten zich op complexe operaties en behandelingen, streekziekenhuizen verrichten vooral basiszorg.

De winnaars van NL

De grote winnaars zijn het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Het Beatrixziekenhuis is het beste streekziekenhuis, het Jeroen Bosch het beste topklinische ziekenhuis in de lijst. Hier lees je het artikel dat het AD over deze ziekenhuizen maakte.

Lees ook

reinier de graaf gasthuis

Altijd al willen weten: zó ziet een operatiekamer in het Reinier de Graaf eruit

Wij mochten binnenkijken op een plek die je waarschijnlijk nog nooit van binnen hebt gezien. Tenmins...
Reinier de Graaf Gasthuis

Er komen twee operatiekamers bovenop de parkeergarage van het Reinier de Graaf

Ja, je leest het goed. Over een jaar heeft het Reinier de Graaf ziekenhuis er twee operatiekamers, t...

Meer over

Nieuws

adv.