Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plek komt het megatheater voor musical Willem

Door Iris Olsthoorn 10 oktober 2019

Het zal je vast niet ontgaan zijn: vanaf het voorjaar van 2021 draait er een nieuwe musical over Willem van Oranje in Delft. Omdat de elementen in het stuk niet in een normaal theater passen, wordt er speciaal een nieuwe locatie gebouwd. We weten inmiddels op welke plek het nieuwe theater (ongeveer) komt.

Productent  Rick Engelkes (die je wellicht kent van Kruimeltje en GTST) legde eerder al aan het AD uit waarom er een nieuw theater voor gebouwd wordt: “Zo kunnen we echt in functie van deze voorstelling bouwen. Het was de tijd van de Beeldenstorm, van brandstapels – zulke elementen kunnen niet in een regulier theater.’’ De bouw van het tijdelijke theater begint in mei 2020 en wordt gefinancierd door verschillende investeerders.

Hier komt het te staan

Het nieuwe theater wordt een flinke: er kunnen straks 1300 mensen tegelijk naar Willem kijken. Hoe het theater eruit gaat zien, blijft nog even geheim. De communicatieafdeling van de musical weet ons wel al te vertellen dat het theater ‘ergens tussen Heertjeslaan en Thijsseweg’ komt te liggen. Dat is ten zuiden van de TU Campus, vlakbij de faculteit van Applied Sciences en onderzoeksinstituut Deltares. Omdat niet elke Delftenaar dan weet waar we het over hebben: op onderstaande plaatje zie je in welk gebied het theater ongeveer komt.

Lees ook

Delft krijgt een megatheater voor een musical over Willem van Oranje

Goed nieuws voor als je één van de bijna drie miljoen Nederlands bent die Soldaat van Oranje gezien ...

Bijzonder! Deze wereldberoemde schilderijen zijn vanaf nu te zien in Delft [video]

Wellicht heb je er al van gehoord: over een paar dagen opent er een bijzondere tentoonstelling in Mu...

adv.