Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plek in Delft komt een groot zwembad

Door Iris Olsthoorn 18 juni 2019

Sinds december vorig jaar is het Zwem- en Squashcentrum in Vrijenban dicht. Lange tijd was het niet helemaal duidelijk wat er precies met de locatie van het oude bad ging gebeuren, maar nu heeft de gemeente een tipje van de sluier gelicht.

Op de Maria Duystlaan en de Clara van Sparwoudestraat gaat over een aantal jaar een hoop veranderen. Allereerst wordt het zwembad gesloopt en wordt er op deze plek een nieuw schoolgebouw gebouwd. Dat wordt het nieuwe onderkomen van de Montessorisschool Jan Vermeer. Vervolgens wordt het oude gebouw van de Jan Vermeer gesloopt en wordt dáár een groot, nieuw zwembad neergezet. De Herman Broerenschool blijft zoals het is, want die is onlangs nog opgeknapt.

Tekst loopt verder onder de afbeelding

Zo gaat het er ongeveer uit zien: blauw is de nieuwe locatie van het zwembad, roze van de nieuwe schoollocatie

Zwembad, sporthal, huizen

Het nieuwe zwembad is een vervanging van het oude Zwem- en Squashcentrum én het Sportfondsenbad wat nu in Hof van Delft aan de Weteringlaan staat. Hoe het nieuwe zwembad er precies uit gaat zien, weten we nog niet. Maar het lijkt erop dat het een groot gebouw gaat worden: behalve een bad moet er ook een sporthal komen én worden er woningen gebouwd.

In 2024 is het klaar

De hele operatie gaat nog wel even duren. Het is de bedoeling dat de leerlingen van de Jan Vermeerschool vanaf 2022 les krijgen in hun nieuwe gebouw. Pas dan kan het oude schoolgebouw gesloopt worden en begint de bouw van het nieuwe zwembad/sporthal. Die moet vervolgens in 2024 klaar zijn. Wanneer het Sportfondsenbad aan de Weteringlaan vervolgens dicht gaat, is nog niet bekend. Pas eind dit jaar zijn de plannen van de gemeente helemaal af en weten we meer!

Lees ook

bastiaanpoort V&D delft

Deze projecten in Delft zijn nog stééds niet af en dit is waarom

Er gebeurt een heleboel in Delft en met drie keer knipperen ziet de stad en soms ineens anders uit. ...
mc donalds delft brabantse turfmarkt

Deze zaken gaan binnenkort open in Delft

Het barst van de nieuwe-zaak-nieuwtjes in Delft! We zetten voor je op een rij welke nieuwe tentjes e...

Meer over

Nieuws

adv.