Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze datum sluit het Zwem- en Squashcentrum voorgoed zijn deuren

Door Iris Olsthoorn 20 november 2018

Het was al een tijdje bekend dat het Zwem- en Squashcentrum in Vrijenban gesloopt wordt. Nu weten we ook tot wanneer we er terecht kunnen om een baantje te trekken. Op zaterdag 22 december om 14.30 uur sluit de tent voorgoed. 

De gemeente heeft plannen voor een nieuw zwembad in Delft. De eerste stap in dit plan is de sloop van het zwembad en de squashbanen in Vrijenban. Dat werd dit voorjaar bekend. Het afgelopen half jaar is er extra diplomazwemmen georganiseerd, zodat zoveel mogelijk kinderen hun zwemlessen af kunnen ronden.

De allerlaatste dag

Op 22 december is het zo ver: dan kun je voor het allerlaatst baantjes trekken bij het Zwem- en Squashcentrum. Begin 2019 begint de sloop van het gebouw. Het is nog niet duidelijk wat er precies gebeurt met de grond die vrij komt.

Na de sluiting worden zoveel mogelijk zwemlessen opgevangen door Zwembad Kerkpolder en het Sportfondsenbad aan de Weteringlaan. Ook het personeel van het zwembad in Vrijenban wordt daar, of in andere zwembaden van Sportfondsen aan het werk gezet.

Zwembad aan de Weteringlaan gaat ook weg

In de plannen van de gemeente staat dat ook het Sportfondsenbad aan de Weteringlaan plaats moet maken voor het nieuwe bad. Het idee is dat er één groot, nieuw zwembad komt om de twee verdwenen zwembaden te vervangen. Wanneer het zwembad aan de Weteringlaan gesloopt wordt, is nog niet bekend.


Meer over Zwem- en Squash Centrum Delft ontdekken?

Zwem- en Squash Centrum Delft Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Clara van Sparwoudestraat 2, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

Meer over

Nieuws Sport

adv.