Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Attentie: de gemeentelijke belastingaanslag ploft bijna op de mat

Door Iris Olsthoorn 13 februari 2020

Zat jij je afgelopen tijd af te vragen wanneer we eigenlijk de gemeentelijke belastingaanslag in Delft ontvangen? Wij in ieder geval wel, dus we zochten het uit.

Het antwoord is: dat duurt niet lang meer! Op of rond 22 februari gaat de de gemeentelijke belastingaanslag 2020 op de post. Verwacht dus vanaf dan een mooie envelop op je deurmat.

Hier betaal je belasting voor

Op je aanslagbiljet tref je drie belastingsoorten aan: onroerende zaakbelastingen (OZB), afvalstoffenheffing, en rioolheffing. Ben je eigenaar van een woning of ander pand? Dan staat ook de WOZ-waarde op de aanslag. Die is berekend op de marktprijs van de woning, het pand of perceel rond 1 januari 2019.

Dit gaan we gemiddeld betalen

Laten we maar gelijk de pleister eraf trekken: op de deurmat van huiseigenaren in Delft zal dit jaar een rekening verschijnen van gemiddeld €854,51. Huurders betalen in 2020 gemiddeld €401,86 aan gemeentelijke woonlasten.

Goed om te weten: dit is een gemiddeld bedrag, gebaseerd op een meerpersoonshuishouden. Het kan dus goed zijn dat jouw uiteindelijke woonlasten hier iets van afwijkt. In deze infographic zie je wat je gemiddeld aan onroerende zaakbelastingen (OZB), afvalstoffenheffing, en rioolheffing, als huurder of als huiseigenaar.

 

Gemeentelijke belastingaanslag betalen

Om de gemeentelijke belastingen te betalen, kun je een automatische incasso aanvragen. Je betaalt dan automatisch en in elf termijnen. Je mag het natuurlijk ook zelf overmaken. Betaal je de gemeentelijke belastingen niet op tijd, dan krijg je hiervan geen betalingsherinnering maar direct een aanmaning. Beter op tijd betalen, dus!

Lees ook

Garfield politiekat

5 redenen waarom Garfield de allerleukste politiekat is

Steeds meer politiebureau's in de omgeving hebben een huisdier: kitten Winston woont op het bureau i...

Het is definitief: Didi in Delft gaat binnenkort dicht

Een donkere wolk hangt sinds een paar weken boven modewinkel Didi. Begin dit jaar werd de keten fail...

Tramlijn 1 gaat op de schop: snellere trams en makkelijker instappen

De tramroute tussen de Delftse wijk Tanthof en Scheveningen gaat op de schop. Lijn 1 wordt geschikt ...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.