Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ook het Reinier de Graaf staakt woensdag, maar zonder dat patiënten er last van hebben

Door Redactie indebuurt 18 november 2019

De medewerkers van het Reinier de Graaf ziekenhuis zinnen op acties voor een goede cao. Een ding staat daarbij voorop: de patiënten mogen er geen last van hebben. Dat schrijft het AD Delft. 

Door Karl Flieger 

Wie op woensdag 20 november een afspraak heeft in het ‘Reinier’ kan de actievoerders nauwelijks mislopen. Niet alleen kunnen patiënten en bezoekers die dag gratis parkeren, de actievoerders delen in rode T-shirts bloemen en ballonnen uit. Ook worden in de centrale hal gratis reanimatietrainingen gegeven. Om de actie een iets ludiek tintje te geven, gaat personeel van de operatiekamers een handje helpen als gastvrouw en gastheer op de verpleegafdelingen. Deze medewerkers staan niet ingepland voor operaties en mogen bij wijze van uitzondering die dag in OK-uniform op andere afdelingen werken.

Patiëntvriendelijke acties

Met de actie geeft het personeel gehoor aan de landelijke oproep om actie te voeren voor een betere cao. Aan zondagsdiensten doen ze niet mee, om de impact voor patiënten tot een minimum te beperken.

Alle geplande afspraken op de poliklinieken en de operatiekamers gaan gewoon door. Dat geldt ook voor patiëntenzorg op de Spoedeisende hulp, afdeling Oncologie en afdeling Verloskunde. Wendy van der Boon, anesthesiemedewerker, zegt hierover namens het actie- comité: “Wij willen ook graag onze stem laten horen voor een goede, uitvoerbare cao en de onderhandelaars een hart onder de riem steken. We laten onze patiënten en bezoekers ook graag weten waarom wij actie voeren en doen dit graag op een manier die bij ons past. Daarom kiezen we voor patiëntvriendelijke en collegiale acties.”

Dit is een artikel van het AD. 

Lees ook

reinier de graaf gasthuis

Op deze plek staat het Reinier de Graaf Gasthuis in de Ziekenhuis Top 100

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, zit je in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft bes...
reinier de graaf gasthuis

Altijd al willen weten: zó ziet een operatiekamer in het Reinier de Graaf eruit

Wij mochten binnenkijken op een plek die je waarschijnlijk nog nooit van binnen hebt gezien. Tenmins...

Meer over

Nieuws

adv.