Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ook Dummies kunnen straks meer leren over de geschiedenis van Delft

Door Iris Olsthoorn 2 februari 2017

Altijd al meer willen weten over de geschiedenis van Delft, maar nooit de moed gehad om die dikke pillen door te worstelen? Dan is je redding nabij. Vanaf augustus ligt er een Geschiedenis van Delft voor Dummies in de schappen.

Historici Ingrid van der Vlis en Gerrit Verhoeven nemen de edele taak op zich. Ze schreven allebei al eerder over Delft, maar dan in dikke, uitgebreide boeken. “Dit boekje wordt eigenlijk een uittreksel van de grotere boeken die we hebben geschreven. Dat wordt nog best een opgave, want Delft heeft een hele rijke geschiedenis. We moeten een beetje proppen”, vertelt Ingrid.

Makkelijk lezen

Ingrid denkt dat het boekje leuk wordt voor een breed publiek. Delftenaren, maar ook voor toeristen en studenten hebben iets aan deze geschiedenis in het klein: “Ik kan me voorstellen dat je als nieuwe student wat over je stad wilt weten. Maar dan heb je natuurlijk geen zin om boeken door te spitten. Deze Dummie wordt een makkelijk te lezen verhaal, want van alleen maar jaartallen achter elkaar wordt niemand blij.”

We zijn trouwens niet de eerste waarvan een geschiedenis-Dummie wordt gemaakt. Steden als Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Leiden gingen ons al voor.

Meer over

Nieuws

adv.