O nee! Gerrits Kerstbomenland moet weg bij ’t Haantje

Door Iris Olsthoorn 24 december 2018

Gerrits Kerstbomenland heeft al duizenden Delftse huiskamers van een dennenboom voorzien. Maar na vierenveertig jaar komt er een einde aan het kerstparadijsje bij ’t Haantje: door de verbreding van het spoor is daar geen plek meer voor Gerrit en zijn bomen.

Ieder jaar staat Gerrit Doesburg in de wintermaanden op zijn plekje langs het spoor. Gerrit begon zijn kerstbomenhandel op zijn 18e en is ondertussen 63 jaar. Zijn droom is om Gerrits Kerstbomenland minimaal vijftig jaar te laten draaien, vertelde hij ons vorig jaar in een interview. “Ik vind het gewoon ontzettend leuk om te doen. Ik heb alleen maar vaste klanten. Sommige mensen kwamen hier als kind met vader en moeder en komen nu zelf met hun kinderen een kerstboom kopen.”

Twee naar vier sporen

Maar die vijftig jaar op ’t Haantje gaat Gerrit helaas niet halen. De werkzaamheden aan het spoor beginnen volgend jaar. Omdat er straks niet twee, maar vier sporen moeten liggen, is er geen plek meer de kerstbomenverkoop en moet Gerrit noodgedwongen vertrekken.

Verhuizen

Toch hoef je niet súperverdrietig te zijn als vaste klant van Gerrit: volgend jaar gaat hij gewoon door op een andere locatie. Waar het kerstbomenland dan neerstrijkt, is nog niet bekend. “We zijn samen met de gemeente Delft op zoek naar een alternatief, maar dat is nog niet eenvoudig”, vertelt Gerrit aan het AD. “Ik hoop dat het binnenkort bekend wordt, dan kan ik mijn klanten laten weten waar ze volgend jaar terecht kunnen. Het zal wel heel vreemd zijn om voor de laatste keer hier de boel op te ruimen. Je raakt toch gehecht aan een plek waar je zo lang zo’n leuke tijd hebt gehad.”

Lees ook

gerrits kerstbomenland

43 jaar Gerrits Kerstbomenland: ‘Sommige mensen komen hier al hun hele leven’

Wanneer je afgelopen maand met de trein van Delft naar Den Haag bent geweest, heb je vást in een fli...

De spoorwegovergang verdwijnt en nog 3 grote veranderingen aan het spoor bij Delft

De spoortunnels en de Spoorzone mogen dan (grotendeels) klaar zijn, het klussen aan de treinbanen ro...

adv.