Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nog even geduld: dit is wanneer de spoorzone af is

Door Iris Olsthoorn 22 januari 2020

Inmiddels zijn we er wel aan gewend: tussen Hof van Delft en de binnenstad wordt al dik tien jaar verbouwd. Nu er steeds meer gebouwen voltooid worden en er steeds minder lege velden overblijven in Nieuw Delft, vragen wij ons af wanneer dit gebied nou eigenlijk af is. We zochten het voor je uit.

In 2005 werd het officiële startsein gegeven voor het project de Spoorzone. Inmiddels zijn we heel wat jaren, een tunnelbuis, een stadskantoor, nieuwe gracht en nieuwe wegen verder. Er worden de komende tijd nog wel een heleboel gebouwen gebouwd in ‘Nieuw Delft’. Maar wanneer zijn de hijskranen vertrokken en kunnen we een wandeling maken door het nieuwe park?

Zes jaar

Judith Dekker van Nieuw Delft geeft ons het verlossende antwoord: “De streefplanning is dat alle nieuwbouwprojecten in 2025 klaar is. Ook het Van Leeuwenhoekpark is dan grotendeels klaar. De aanleg daarvan gebeurt in fasen.  Zoals het er nu uitziet kan de aanleg van het meest noordelijke deel van het park – aan de kant van het busplein bij station Delft – in 2021 starten. Het meest zuidelijke deel van het park wordt als laatste aangelegd. De huidige planning is dat de aanleg daar in 2025 start.” Dat laatste stukje park moet dan in 2026 worden opgeleverd. We hebben dus nog even geduld nodig, maar het ziet er naar uit dat de spoorzone over ongeveer zes jaar helemaal af is.

Lees ook

Delftse mysteries: wat doet zwarte megaprieel midden in de Spoorzone?

Naast het oude stationsgebouw is het een drukte van jewelste met machines en betonnen constructies. ...

Wát een verschil: 10 x foto’s van de spoorzone van lang geleden

Er is de afgelopen jaren véél veranderd rondom de Phoenixstraat, Westvest en Wateringsevest. Je kunt...
van leeuwenhoekpark

Dit komt er allemaal in het nieuwe megapark in de Spoorzone

We weten natuurlijk al een tijdje dat we een megagroot park middenin de Spoorzone krijgen. Het duurt...

Meer over

Nieuws

adv.