Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwsoverzicht: OHM-festival afgelast en gigantische boom plet 4 auto’s

Door Iris Olsthoorn 11 juni 2019

Wat een heerlijk lang weekend was dat! Hopelijk heb je van je extra vrije dagje genoten. We kunnen ons zo voorstellen dat je het nieuws even links heb laten liggen. Daarom zetten wij alles wat er gebeurde van 7 tot en met 10 juni nog even voor je op een rijtje. 

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

OHM afgelast

De harde wind dit weekend zorgde ervoor dat het jaarlijkse OHM festival bij Lijm & Cultuur werd afgelast. Op zaterdagochtend, de dag van het festival, werd de knoop doorgehakt. “Helaas zijn er zulke harde windstoten dat er een gevaarlijke situatie is ontstaan”, vertelde de organisatie aan het AD. “Er zijn windstoten voorspeld van 90 kilometer per uur, hierdoor zijn de constructies en tenten niet veilig. We kunnen, na overleg met de gemeente Delft, MeteoGroup en onze leveranciers, de veiligheid van onze bezoekers en crew niet garanderen. Die gaat voor ons boven alles.”

Mensen die een kaartje hadden aangeschaft voor het festival, krijgen geld terug, schrijft het AD. 

Omgevallen boom plet vier auto’s

Dat de wind dit weekend écht hard was, blijkt wel uit het feit dat er een aantal grote bomen zijn omgewaaid in Delft. Eén gigantische boom die de wind niet overleefde stond op het Koningsplein. Hij viel met wortel en al op, bovenop vier auto’s. De brandweer moest eraan te pas komen om de auto’s uit de greep van de boom te bevrijden. De auto’s hebben flink wat schade opgelopen.

Fringe Festival afgesloten

Een van de optredens tijdens Delft Fringe Festival. Foto: Gwenyth Janssen Lok

Na elf dagen vol zinderende optredens is het Fringe Festival maandag ten einde gekomen. De optredens vonden plaats op bijzondere locaties in Delft, zoals bij mensen in de tuin of in een oude zeepfabriek.

Zoals ieder jaar werd er door het publiek een prijs uitgereikt voor het leukste optreden. Dit jaar mag Dion met de felbegeerde Gouden Mayofles naar huis. Zijn spectaculaire show Dion The Great Magician was volgens bezoekers het allerleukste.

Hoosbuien zorgden voor waterpret

Ondanks dat de wind veel schade heeft aangericht in Delft, zorgde het vreemde weer toch óók voor leuke taferelen. Zo zorgden de hoosbuien voor waterpret. Dankzij het aangename temperatuurtje veranderde onder andere deze straat eventjes in een waterspeeltuin.

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.