Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe Jumbo in Den Hoorn mag er komen

Door Iris Olsthoorn 18 januari 2017

We berichtten er dinsdag al over: de komst van een Jumbo in Den Hoorn stuit bij veel bewoners en winkeliers flink tegen de borst. Toch besloot de gemeenteraad van Midden Delfland gisteravond groen licht te geven voor de omstreden plannen. 

Het was dinsdagavond een spannend moment voor de voor- en tegenstanders. Tijdens de raadsvergadering zou duidelijk worden of het centrumplan door kan gaan. Er moet volgens deze plannen een Jumbo supermarkt, 9 appartementen en 13 eengezinswoningen komen.

jumbo den hoorn
Zo moet de nieuwe Jumbo er uit gaan zien. Bron: Gemeente Midden Delfland

Winkeliers zijn bang voor scheve concurrentie in de kleine dorpskern, omwonende vrezen verkeersoverlast. De gemeente is juist van mening dat Den Hoorn een volwaardige winkelkern nodig heeft, omdat mensen nu ergens ander hun boodschappen doen.

De plannen kunnen doorgaan

De gemeenteraad heeft met een grote meerderheid ingestemd met de plannen, wat inhoudt dat Jumbo en projectontwikkelaar Waaijer hun plannen door kunnen zetten. Maar dat er ook snel gebouwd gaat worden, is niet de verwachting, schrijft het AD. Veel betrokkenen geven namelijk nu al aan juridische stappen te nemen tegen de beslissing van de gemeenteraad.

adv.