Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe coronacijfers: zoveel besmettingen werden er afgelopen week in Delft vastgesteld

Door Redactie indebuurt 12 augustus 2020

Het is al weken het gesprek van de dag: de stijgende coronabesmettingen in ons land. Uit de nieuwe update van het RIVM blijkt dat ook deze week meer Nederlanders positief zijn getest op het coronavirus: in totaal 4036 nieuwe besmettingen.  

Het gaat hier om een periode van 5 tot en met 11 augustus. Een week eerder waren er nog 2588 nieuwe besmettingen. Lees meer details over de landelijke cijfers bij het AD.

Coronabesmettingen in Delft

Zijn er in onze stad ook meer Delftenaren besmet geraakt met het coronavirus? Ook hier zijn er meer mensen besmet, al gaat het maar om ééntje meer dan voorgaande week. In de week van 29 juli tot en met 4 augustus kwamen er 17 geregistreerde besmettingen bij, afgelopen week (5 tot en met 11 augustus) waren dat er 18. Het totaal aantal besmettingen is daarmee gestegen van 187 naar 205. Het aantal per week blijft daarmee flink hoger dan in de voorgaande weken. Vanaf 1 juli kwamen er iedere week tussen de 4 en 7 geregistreerde besmettingen bij.

In de afgelopen periode werden er geen besmette Delftenaren opgenomen in het ziekenhuis en zijn er geen stadsgenoten overleden aan het virus. Het aantal ziekenhuisopnames staat sinds 28 april nog steeds op 38 en het aantal overledenen aan het coronavirus is sinds 9 mei gelukkig niet verder gestegen dan 12. Zo ziet de live grafiek voor Delft eruit:

Lees ook

Coronatest in Delft: hoe werkt het en wanneer krijg je de uitslag?

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in de omg...

Ritje door de corona-teststraat in Nootdorp: zo ziet dat eruit [video]

Heb je wat onder de leden en is het vermoeden er dat je eventueel corona zou kunnen hebben? Dan moet...

adv.