Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update: aantal besmettingen in Delft de afgelopen twee weken toegenomen

Door Carin van der Meij 28 juli 2020

Het aantal coronabesmettingen in Delft is de afgelopen twee weken toegenomen in vergelijking met de eerste helft van de maand. Dat blijkt uit de corona-update van het RIVM. 

In totaal zijn in de periode van 15 tot en met 28 juli elf Delftenaren positief getest op het coronavirus. De teller staat daarmee op 169 geregistreerde besmettingen sinds 29 februari 2020. Twee weken geleden (op 14 juli) waren er nog 158 geregistreerde besmettingen. Hoewel elf geregistreerde besmettingen in twee weken misschien niet erg veel lijkt, is er wel sprake van een stijging. In de periode hiervoor werden er steeds tussen de vijf en zeven mensen per twee weken positief getest.

Totaalgrafiek Delft

In de afgelopen periode werden er geen besmette Delftenaren opgenomen in het ziekenhuis en zijn er geen stadsgenoten overleden aan het virus. Het aantal ziekenhuisopnames staat sinds 28 april nog steeds op 38 en het aantal overledenen aan het coronavirus is sinds 9 mei gelukkig niet verder gestegen dan 12.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Besmettingen in Delft en omgeving

Is het aantal besmettingen veel of juist weinig in vergelijking met de regio? LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Als we op de kaart kijken, zien we dat aantal besmettingen in Delft relatief gezien lager ligt dan in omliggende gemeentes (10,6 per 100.000 inwoners). In Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland is het gemiddelde aantal besmettingen van de afgelopen twee weken een stukje hoger (respectievelijk 10,8 en 15,5). In Rijswijk, Den Haag, maar vooral in Rotterdam zijn de afgelopen twee weken relatief gezien veel positieve testen afgenomen (Rijswijk 20,2, Den Haag 24,7 en Rotterdam 61,1 per 100.000 inwoners).

Tekst loopt door onder kaart 

Hoe gaat het in Nederland

Wat is de landelijke status? Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat het aantal Nederlanders dat positief getest is verder toeneemt. Afgelopen week – 22 tot en met 28 juli – zijn er 1.329 nieuwe besmettingen bijgekomen, dat zijn er 342 meer dan vorige week.

Lees ook

marja-van-bijsterveldt-radicalisering

Brief van de burgemeester aan Delftenaren: ‘Let op: virus is niet klaar met ons’

Burgemeester Marja van Bijsterveldt doet een oproep aan alle Delftenaren: "Houd je aan de regels en ...

Ritje door de corona-teststraat in Nootdorp: zo ziet dat eruit [video]

Heb je wat onder de leden en is het vermoeden er dat je eventueel corona zou kunnen hebben? Dan moet...

GGD Haaglanden heeft een nieuwe corona-testlocatie geopend en zo ziet het eruit

Hoog bezoek op woensdag 3 juni voor de ggd-medewerkers en Rode kruis vrijwilligers van de teststraat...

Meer over

Corona Nieuws

adv.