Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij dit nieuwe restaurant op de Burgwal smul je van de Iraanse keuken

Door Iris Olsthoorn 24 augustus 2018

Sta niet gek te kijken als heerlijke etensgeuren je ineens tegemoet komen wanneer je op de Burgwal loopt. In het oude pand van Catootje is Bibi’s Kitchen geopend, waar Mahvash Rezaei je laat proeven van de lekkerste Midden-Oosterse gerechten: “Ik kook hier eigenlijk precies zoals ik thuis doe.” 

Loopt het water je al in de mond bij deze baklava? Ons wel!

“Bibi betekent oma of grootmoeder in het Perzisch. Dat zijn mijn roots en het is de sfeer die ik wil creëren, dus het betekent veel voor mij”, vertelde Mahvash ons eerder.  Bij deze nieuwe tent eet je echt Midden-Oosters comfortfood: “Het meeste eten komt uit de Iraanse of Perzische keuken, mijn uitgangspunt zijn kruiden en specerijen.” Op het menu vind je bijvoorbeeld gerechten met hummus, gekruide kip of munt. Bij Bibi’s Kitchen kun je een warme maaltijd afhalen of daar opeten. “Mijn zaak is niet zo groot, maar dat vind ik fijn. Ik wil het graag intiem houden en persoonlijke aandacht aan mijn gasten geven.”

‘Het leukste dat er is’

Het was best een verrassing dat Mahvash haar eigen tentje begon, want ze is eigenlijk helemaal geen ondernemer. “Ik ben hiernaast ook nog gewoon in loondienst. En ik weet eigenlijk niet veel van horeca”, zegt ze. “Maar ik vind koken het allerleukste wat er is. Ik wil mijn liefde voor eten gewoon heel graag met mensen delen!” Ondanks dat ze weinig horeca-ervaring heeft, krijgt Marvash tot nu toe alleen maar complimenten van haar klanten: “Héél erg leuk om te horen. Ik word er zo blij van als iemand mijn eten lekker vindt.” Voorlopig kun je bij Bibi’s Kitchen alleen terecht voor diner, van donderdag tot en met zondag. “Misschien dat ik over een tijdje ook wel lunch en broodjes ga draaien. Maar eerst dit!”

Voorbeelden van de gerechten staan uitgestald op de toonbank
"Ik heb zo veel mogelijk geprobeerd een huiselijke sfeer te creëren."

Meer over Bibi’s Kitchen ontdekken?

Bibi’s Kitchen restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 20:00

Burgwal 48, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.