Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo ziet het nieuwe Stadskantoor er nu uit

Door Iris Olsthoorn 13 december 2016

Binnenkort kunnen alle Delftenaren er hun gemeentelijke zaken regelen: het stadskantoor. Het gebouw is nog (lang) niet klaar, maar Indebuurt nam alvast een kijkje. Tussen alle werkzaamheden door was al goed te zien hoe gaaf het er uit komt te zien. 

Aan de kant van de Coenderstraat komt de publiekshal, waar je als bezoeker terecht kan wanneer je bijvoorbeeld een nieuw paspoort aan komt vragen. De publiekshal is aan de Coenderstraat-kant een grote zee van ramen. Het geeft een indrukwekkend zicht op wat er buiten gebeurt.

Het beste uitzicht

Ook in de rest van het gebouw spelen ramen en licht een grote rol. Aan alle kanten van het gebouw heb je een prachtig uitzicht op Delft. De burgemeester heeft toch wel het beste uitzicht van allemaal: zij kijkt vanuit haar kantoor uit naar de Oude Jan, Molen de Roos en binnenkort ook op de Delftse Huisjes.

Lekker hip, geen eigen plek

Een deel van de ambtenaren werkt al in het stadskantoor. Vrijwel niemand heeft er een eigen plek. De ambtenaren komen binnen en kijken op een scherm met een plattegrond waar een plekje vrij is. Dan halen ze hun spullen uit de kluis en op zoek naar de werkplek van die dag. Vanaf mei wordt het gebouw volledig in gebruik genomen en moet ook jij in het nieuwe stadskantoor je zaakjes regelen.

De raad blijft aan de Markt

In het nieuwe stadskantoor is een ruimte waar ooit in de toekomst raadsvergaderingen gehouden zouden kunnen worden. De grote ruimte wordt nu voor allerlei vergaderingen en evenementen gebruikt. De gemeenteraad heeft al jaren geleden besloten dat ze liever blijven vergaderen op het mooie Stadhuis aan de Markt.

Dit wordt de ingang van de publiekshal
De burgemeester kijkt uit op de binnenstad van Delft
Werknemers kunnen bijna overal in het gebouw naar buiten kijken
Vanaf de grote vergaderzaal kan je zelfs Huszar zien liggen
Uitzicht op de Coenderstraat
In december lag de publiekshal er nog zo bij, in mei moet hij af zijn.
Glas speelt in het hele gebouw een grote rol

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.