Yes! Vanaf nu tosti’s eten en schommelen aan de Voldersgracht

Door Ilse Zoutewelle 26 februari 2018

We hebben eventjes geduld moeten hebben, maar maandag is het ein-de-lijk zover: Happy Tosti aan de Voldersgracht is geopend! We gingen natuurlijk meteen even langs.

De muurtekening

Het is meteen hartstikke druk in de tostizaak: overal zitten mensen met de lekkerste tosti’s voor hun neus. De Happy Tosti in Delft lijkt behoorlijk op de vestigingen in Leiden en Den Haag. Er hangen schommels en het interieur heeft lekker veel kleur, zoals een groene bar en gele lampen. Toch heeft eigenaar Nikki Boxtel er wel een Delfts tintje aangegeven: “Kunstenaar Hugo heeft een muurtekening gemaakt voor ons. Hij heeft ook de Bonte Ossteeg gedaan.” Het resultaat is supergaaf! Op de tekening spotten we onder meer ‘Het meisje met de tosti’, de Oostpoort en de Nieuwe Kerk. “Ook op de menukaart komt er een Delfts tintje in de vorm van een tosti-special. Ik ben nog aan het nadenken over een lekkere combinatie, dus die komt nog!”

happy tosti delft
Het team, Nikki is de vierde van links

Nikki’s zoon bloeide op bij Happy Tosti

Ook Nikki’s zoon werkt bij Happy Tosti. Met hem is het eigenlijk allemaal begonnen: “Hij heeft een arbeidsbeperking en kon nergens een baan vinden. Tot hij solliciteerde bij Happy Tosti in Den Haag, want hier werken mensen met- en zonder arbeidsbeperking. Hij werd hier gerespecteerd om wie hij was én was het niet erg dat hij iets langzamer is, bijvoorbeeld. Ik zag hem opbloeien!”

happy tosti delft
Tosti raclette

Tof concept

Het begon te borrelen om een eigen Happy Tosti te beginnen. “Ik heb jaren als automatiseringsdeskundige gewerkt. Ik werd vijftig en dacht: wil ik dit nog vijftien jaar doen? Dat leek me niets. Toen kwam Happy Tosti op mijn pad. Ik vond meteen een tof concept: ik zag bij mijn eigen zoon dat het hem uit zijn isolement haalde én vond het leuk dat het daarnaast ook gewoon een commercieel bedrijf is.”

Deze tosti’s moet je proberen

Op dit moment zit Happy Tosti nog in de proefperiode. “De medewerkers moeten wennen en ik natuurlijk ook. Daarom hebben we overal boekjes neergelegd, zodat mensen hun tips en tops kunnen op schrijven. Op 23 maart gaan we officieel open.” O ja, heeft Nikki nog een tip voor welke tosti je écht moet proberen? “Mijn favoriet is de tosti raclette met verschillende kazen en de tuna melt: dat zijn aanraders!”

Tosti chocopasta banaan

Happy Tosti Delft lunch

nu gesloten09:00 - 17:00

Voldergracht 4, Delft

Bekijk meer:lunch

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.