Yes! Dudok in Delft is open en wij namen een kijkje

Door Ilse Zoutewelle 26 juni 2018

Het heeft eventjes geduurd, maar eindelijk is het zover: Dudok is stilletjes geopend in Delft! Wij waren er natuurlijk als de kippen bij en namen een kijkje bij de nieuwste aanwinst van de stad. 

Aan de buitenkant is er (nu nog) niets dat erop wijst dat er een Dudok is gevestigd in het oude pand van Villa Tuinfeest. “Het oorspronkelijke plan was de herkenbare Dudok-neonletters op te hangen, maar vanwege de monumentale waarde van het pand werd dat lastig. Nu zijn we op zoek naar een mooi alternatief”, vertelt eigenaar Aad van der Wel. Maar als je binnenstapt, weet je het meteen: ik ben bij Dudok. De kenmerkende lampen, tafels en appeltaart in de vitrine, alles verwijst ernaar.“We gaan door middel van kunst nog wel een Delfts tintje aan de inrichting geven: de Delftse kunstenaar Josje van Koppen heeft onwijs toffe affiches voor ons gemaakt.”

Voor de Delftenaren

Maarehm, waarom is Dudok eigenlijk überhaupt naar Delft gekomen? Aad legt het uit: “We zijn een echt Zuid-Hollands bedrijf en waren op zoek naar plekken in de regio om ons te vestigen. We denken dat we in Delft wat kunnen toevoegen aan de stad. En natuurlijk zijn we ook gevallen voor deze prachtplek in het centrum.”

Dat ze op de Markt zitten, betekent trouwens niet dat Dudok zich richt op toeristen. “Je gaat hier geen Chinese menukaart zien, ofzo. We richten ons vooral op Delftenaren die het fijn vinden om op een prachtige plek in de stad te genieten van lekkers.”

De kaart

Want lekkers, dat is er hier genoeg. Op de kaart spotten we – natuurlijk – de beroemde appeltaart, kroketten en heerlijke broodjes. Op dit moment is er nog geen ontbijt- of avondkaart, maar dat komt nog: “We breiden ons aanbod langzaam uit. De eerste week serveerden we alleen koffie en taart en nu zijn we uitgebreid met lunch. Op die manier kunnen we rustig opstarten. Over een poosje gaan we officieel open en kun je hier alles krijgen wat je van Dudok gewend bent.” En tot die tijd kun je natuurlijk ook gewoon langs gaan en een glas wijn met een bitterbal of een kop koffie met taart bestellen 😉

Benieuwd hoe het eruit ziet? Swipen maar:

Lekker uitzicht!

Dudok Delft koffiebars

nu gesloten10:00 - 18:00

Markt 44, Delft

Bekijk meer:koffiebars
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.