Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Woonwinkels worden omgetoverd tot speelparadijs

Door Jantine van den Hoven 21 maart 2016

Op de Delftse woonboulevard Leeuwenstein worden vier leegstaande winkels omgetoverd tot een overdekte speeltuin. De speeltuin gaat Avontura heten en krijgt een ‘snowglider’, een borstelbaan waar je van af kunt glijden met een grote band.

De speeltuin van in totaal zo’n drieduizend vierkante meter moet in de eerste helft van juli open gaan. De indoor speeltuin Avontura – geëxploiteerd door Optisport – gaat lijken op de vestigingen in Enschede en Dronten. “Er staat nog niets vast, maar het lijkt er wel op dat ook de toegangsprijs overeen zal komen met die van de andere overdekte speelparadijzen.” In Dronten en Enschede betaal je 7,50 voor één toegangskaartje.

Ook de inhoud van de speeltuin gaat op die van Dronten en Enschede lijken. “Er komt een peuterhoek met grote blokken en speelrekjes voor de kleintjes en een snowglider voor de wat grotere kinderen. De doelgroep is 0 tot 12 jaar maar er is natuurlijk wel een piek, we zien veel kinderen van 6 tot en met 10 jaar”, zegt Niek Verschure.

Het is algemeen bekend dat een overdekte speeltuin niet bepaald de droomlocatie is van iedere ouder. Wie met zijn kind meegaat, kan nog wel een kopje koffie krijgen. En een broodje en misschien zelfs een hamburger. “Het wordt ook mogelijk voor mensen die de woonboulevard bezoeken om bij ons iets te eten of te drinken”, aldus Verschure.

In Delft bestaat al de Kids Playground aan de Kleveringweg. De toegang daar bedraagt 7 euro.

Speeltuin Delft
Avontura

 

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.