We krijgen eindelijk een kattencafé in Delft

Door Ilse Zoutewelle 4 december 2017

We kunnen straks ongegeneerd knuffelen, kroelen en spelen met katten, zónder er zelf voor te zorgen. Begint het je te dagen waar we het over hebben? Juist: Delft krijgt eindelijk een kattencafé!

De nieuwste hotspot van Delft gaat ‘Kattenkop Café’ heten en is vanaf maart 2018 te vinden aan Oude Delft 1, op de plek waar nu La Taperita zit. Dit betekent dus ook dat de tapasbar gaat sluiten: de zaak stond al een tijdje te koop.

Knuffelen werkt rustgevend

Eigenaar Shireen vertelt hoe ze op het idee is gekomen: “Ik vind het heerlijk om met mijn katjes op de bank te zitten, dat is echt rustgevend. Hoe leuk is het dan om dat ook te kunnen als je ergens gaat lunchen of borrelen? Verder werk ik al heel lang in de horeca als bedrijfsleider bij Het Klooster en Doerak, maar ik wilde iets voor mezelf beginnen. In Delft moet je naar mijn mening dan wel iets unieks doen en dat is het kattencafé.”

Je hond is ook welkom

Ben je allergisch, heb je een hond of hou je gewoon niet van katten? Ook dan kan je naar het Kattenkop Café, want het pand wordt opgedeeld in twee stukken: een ruimte met katten en een ruimte zonder. “In de ruimte zonder katten kunnen mensen hun hond meenemen: ik wil dat het een plek wordt waar alle dierenliefhebbers zich thuis voelen. Er komt een geblindeerde wand tussen met hoge ramen, dus we krijgen geen problemen met ruzies tussen honden en katten.”

Lunch en borrel

Naast katten knuffelen kan je in het Kattenkop Café een kopje koffie drinken met een taartje, lekker lunchen of borrelen. “Het exacte menu weet ik nog niet, maar denk aan broodjes, soep, salades, tosti’s en snackplankjes,” vertelt Shireen.

Uit het asiel

De katten komen trouwens uit het dierenasiel. Shireen zoekt hier samen met de verzorgers de poezen uit die het meest houden van knuffelen. Op die manier krijgen deze beestjes een fijn thuis.

Kattenkop Café lunch

vandaag gesloten

Oude Delft 1, Delft

Bekijk meer:lunch

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.