Wat? Echt waar! De ijsjes van Van Bokhoven komen terug

Door Redactie indebuurt 8 maart 2019

Stond jij zestien jaar geleden ook geregeld op de Boterbrug in de rij te bedenken welk ijsje je zou kiezen? In 2003 stopten broers Dick en Cees Van Bokhoven met ijs maken en werd het pand verkocht. Goed nieuws voor wie nog steeds verlekkerd terugdenkt aan deze ijsjes: zoon Wiert brengt ze terug in zijn nieuwe ijskar!

Door Tamara Vreugdenhil 

Een beetje Delftenaar wéét dat Van Bokhoven vroeger een begrip was in Delft. Wiert, de zoon van Cees van Bokhoven brengt het lekkerste ijs nu weer naar ons terug! Hij vertelt waarom: “Koken is mijn grote passie. Ik werk al jaren in de kinderopvang en kook bijna dagelijks met de kinderen van de NSO. Wat ik belangrijk vind, is dat kinderen verse producten leren waarderen en verschillende smaken proeven. Zo kwam het idee om zelf ijs te bereiden. Afgelopen jaar heb ik een ijscursus gevolgd en zo startte mijn
idee om mijn eigen onderneming te beginnen.”

Mét oude recepten

Als échte Van Bokhoven-telg kan hij natuurlijk niet anders dan zijn ijs met ons delen: “Ijssalon Van Bokhoven is ruim tachtig jaar een begrip geweest in Delft. Hoe leuk is het dat ik in de voetsporen van mijn opa Cor, oom Dick en vader Cees kan treden? Ik ga dan ook de oude recepten en onze ambachtelijke bereidingswijze nieuw leven in blazen met ‘Ijsbaron Van Bokhoven’ Zo komen de favoriete samen chocolade en bosbessen terug.”

Tingelingeling…

Wiert komt niet terug op de oude vertrouwde plek op de Boterbrug, maar gaan met een ijskar rondrijden. We moeten nog wel een beetje geduld hebben: “Het plan is dat ik in de zomer van 2019 met mijn ijskar door de straten van Delft en Rotterdam rijd.” Wij kunnen niet wachten om te proeven!

Bakbrommer in de pocket! Met deze Apollo Gazelle uit 1976 ga ik vanaf april / mei ijsjes in Rotterdam, Delft en omgeving…

Posted by IJsbaron van Bokhoven on Friday, 1 February 2019

Straks ook nieuw in Delft

hanno delft

Dit komt er binnenkort in het pand van Beef & More op het Doelenplein

De afgelopen tien jaar hebben Kim Verhoeff (juist, dochter van) en Hugo Zonneveld afwisselend in de ...
Otelli

Lekker nieuws: Otelli opent een tweede ijssalon in Delft

Van ijssalons heb je nooit genoeg (tenminste, dat vinden wij). We kunnen binnenkort ons hart ophalen...

La Place opent een restaurant in de Hoven

Goed nieuws voor wie de broodjes kruidenroomkaas, smoothies en appeltaart van La Place nog steeds mi...
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.