Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voorlopig is geopend in het oude pand van LU-ST: zo ziet het eruit

Door Ilse Zoutewelle 5 september 2019

Conceptstore LU-ST is sinds een paar dagen gesloten. Maar gelukkig kunnen we alweer shoppen bij het pand aan de Voorstraat. Woensdag 4 september is excentriek warenhuis Voorlopig geopend. Wij keken binnen. 

De winkel is ingericht in verschillende hoeken. Zo vind je voorin de winkel een hoek met leuke interieuraccessoires als lampen, kussens en hippe wandklokken. Loop je verder de winkel in, dan kom je langs een grote tafel vol kinderboeken. Tussendoor kom je nog een mooi rek tegen met sieraden en bijzondere bloempotten. Achterin de winkel vind je kleding voor vrouwen en kinderen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

voorlopig delft

Met de hand gemaakt

Dit klinkt misschien als een doodgewoon warenhuis, maar dat is het niet. “We verkopen allemaal producten van kleine makers”, vertelt eigenaresse Adriana. “Alles wordt met de hand gemaakt. Hier kunnen ze een plank, rek of schap huren om hun producten te verkopen. Vandaar de naam Voorlopig: van elk product is er maar een hetzelfde. Voorlopig hangt het nog in de winkel, maar morgen kan het weg zijn.”

70 verschillende makers

In totaal liggen er producten van 70 makers bij Voorlopig. “Een deel daarvan is hetzelfde als LU-ST al had, maar er zijn ruim 40 nieuwe bij gekomen. De boeken, sommige babykleertjes en kaarten koop ik zelf in: die zijn niet van makers.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

voorlopig delft

Vestiging in Rotterdam

Komt Voorlopig je trouwens bekend voor? Dat kan kloppen, want de winkel heeft al jaren een vestiging in Rotterdam. “Er waren zóveel makers die hun producten bij mij wilden verkopen, dat ik op zoek ging naar een tweede locatie. Dat is dit geworden!”

Benieuwd hoe het eruit ziet? Bekijk hieronder de foto’s.


Meer over Voorlopig – Excentriek Warenhuis Delft ontdekken?

Voorlopig – Excentriek Warenhuis Delft conceptstores

Voorstraat 8, Delft

Bekijk meer:conceptstores
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.