Vega(n) lunchroom Wildgroei is open en zo ziet het eruit

Door Ilse Zoutewelle 11 april 2018

Vegan eten in Delft is sinds kort een eitje, want we hebben er een nieuwe vega(n) lunchroom bij! Wildgroei is woensdag geopend aan de Oude Delft. Wij keken even binnen.

wildgroei delft veganWildgroei wordt gerund door Els en Nina. Moeder en dochter hadden al een tijdje en foodtruck en vonden het tijd voor een volgende stap: “Het kriebelde om zelf iets te beginnen op een vaste locatie,” vertelt Els. Het was voor hen vanzelfsprekend om zoveel mogelijk veganistische gerechten op de kaart te zetten. “Ik ben vegan en mijn broer is vegetariër. We zijn dus al gewend om zo te koken”, vertelde Nina eerder aan indebuurt. 

Vrijwel alles is vegan

wildgroei delft vegan
Bloemkoolsalade met linzen en ras el hanout

Wanneer je binnenkomt bij de lunchroom en take-away, sta je meteen aan de bar. Hier kun je je eten bestellen en meenemen. Wil je liever even zitten? Dat kan ook, er staan genoeg tafels in het zonnige pandje. De vitrine staat bomvol met zelfgemaakte salades, soepen en taart. We spotten onder meer een courgettesoep met doperwten en een bloemkoolsalade met linzen en ras el hanout. “Vrijwel alles is vegan”, vertelt Els. “We hebben wel wat sandwiches met vegetarische kaas: daar is geen dierlijk stremsel aan toegevoegd. We krijgen nog vegan kaas. Het menu wisselt trouwens regelmatig. We krijgen groenten van het seizoen aangeleverd, dus daar doen we het mee.”

Foto: Wildgroei

Verse thee

Er zijn opvallend veel soorten thee te krijgen bij Wildgroei. “Een overblijfsel uit onze foodtruck-tijd: we stonden op festivals met lekkere theetjes”, vertelt Nina. “In dit pand kunnen we lang niet al onze thee kwijt, dus wisselen we regelmatig.” Op dit moment kun je bijvoorbeeld kiezen voor ‘atay ras el hanout’ en ‘oolong met rozenbloesem en goudsbloem’. Verder hebben ze verschillende verse theesoorten die je ongetwijfeld nog nooit geproefd hebt: we spotten thee met kaneel, sinaasappel en steranijs en gember en tijm. Spannend!

Wil je zelf de salades, thee en soepen van Wildgroei uitproberen? Kan gewoon! De zaak is van woensdag tot zaterdag geopend tussen 10.30 en 18.30 uur.

Wildgroei lunch

Oude Delft 144, Delft

Bekijk meer:lunch
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.