Vanaf nu: gezond fastfood voor minder dan een tientje bij Jent

Door Ilse Zoutewelle 3 juli 2018

Gezond én snel eten is een combinatie die je helaas niet zo vaak tegenkomt in Delft. Of nou ja, beter gezegd: tegenkwam in Delft! Sinds kort is gezond fastfoodrestaurant Jent geopend aan de Binnenwatersloot. We gingen even langs.

Verse spinazie tagliatelle met spicy gamba’s, cherry tomaten en parmezaanse kaas. Foto: Jent

Op de menukaart van Jent staan verschillende snelle maaltijden, maar dan in een gezond jasje. Denk bijvoorbeeld aan pizza met een bodem van bloemkool, spinaziepasta met kip, champignon, tomaat en pesto of zoete aardappelfrietjes met tempeh, curry, mango en vegan fetakaas. Je kunt je maaltijd zó meepakken uit het grab ’n go schap of bestellen aan de kassa, waarna je eten in de open keuken wordt klaargemaakt. Vervolgens heb je binnen zeven minuten je eten. Een maaltijd kost tussen de €6,95 en €12,95, afhankelijk of je kiest voor een small, medium of large.

jent delftHet idee

Het idee van Jent komt uit de koker van Jermaine. Hij vertelt: “Ik ben al sinds mijn zestiende serieus bezig met sporten en vind voeding daarom erg belangrijk. Maar wanneer ik thuis kwam en een lege koelkast aantrof, bestelde ik toch snel even iets op Thuisbezorgd. Dat werd dus altijd pizza of een hamburger. Ik dacht: dat moet anders kunnen.” Samen met zijn vrouw heeft hij vervolgens Jent bedacht: “Hier krijg je voor een betaalbare prijs een lekkere en gezonde maaltijd.”

jent delftBestellen, afhalen of ter plekke op eten

Bij Jent kun je kiezen of je je eten meeneemt of ter plekke op eet. Achterin de zaak staan verschillende stoelen en tafels en voor de deur ligt een terrasboot. Daarnaast is er ook een kleine lounge waar je gezellig op een bank kunt genieten van je maaltijd. “We hebben echt geprobeerd onze eigen stijl neer te zetten”, vertelt Jermaine. “Zo is het behang speciaal voor ons ontworpen en hebben we een oude werkbank in een nieuw jasje gestoken. Over ieder detail is nagedacht.”

En heb je geen zin om naar de stad te fietsen voor je gezonde maal? Dan kun je vanaf eind deze week ook gewoon bestellen op thuisbezorgd.nl of ilovejent.com.

JENT restaurants en horeca

nu open12:00 - 22:00

Binnenwatersloot 19, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.