Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van Bokhoven ijs is terug in Delft: ‘Ik gebruik de recepten van mijn vader’

Door Ilse Zoutewelle 17 juli 2019

Smacht jij nog steeds wel eens naar een bosbessenijsje van ijssalon Van Bokhoven op de Boterbrug? Dan hebben we goed nieuws voor je! Wiert van Bokhoven (juist, zoon van) rijdt vanaf nu door Delft en omstreken met zijn ijskar.

Wiert is eigenlijk pedagogisch medewerker bij Kinderopvang de Lange Keizer. Maar een paar jaar geleden begon het te kriebelen om iets voor zichzelf te beginnen. “En ja, toen was ijs verkopen toch de meest logische keuze.” Hij deed een ijscursus, kocht een oude brombakfiets en toverde die samen met een vriend om tot een echte ijskar.

Evenementen

Met die ijskar kon je Wiert de afgelopen weken regelmatig vinden op evenementen. “Ik heb ook ijsjes uitgedeeld bij de naschoolse opvang waar ik na de zomervakantie weer aan de slag ga. De kinderen vonden het fantastisch.” Sinds afgelopen zaterdag staat Wiert in Delft. “Ik ben begonnen bij De Gist en op de Markt; hier sta ik zaterdag 20 juli weer. Zo zal het de hele zomer doorgaan. Ik plaats op Facebook waar ik precies sta.”

Vier smaken in de kar

In zijn ijskar heeft Wiert plaats voor vier ijssmaken. Dat zijn elke keer andere. “Ik ontwikkel ze helemaal zelf. Zo heb ik vlierbloesemijs gemaakt: daarvoor pluk ik zelf vlierbloesem, vervolgens maak ik siroop en daarvan maak ik weer ijs. Op deze manier maak ik al mijn smaken: er komt geen smaakpasta aan te pas.” De populaire Van Bokhoven smaken maakt hij natuurlijk ook. “Malaga, bosbessen en hazelnoot blijven erin, gemaakt naar het recept van mijn vader en oom.”

Hier kun je Wiert vinden

Wil je een ijsje van Wiert testen? Houd dan zijn Facebookpagina in de gaten óf bestel een dessert met ijs bij De Gist of De Beierd. Dit ijs is ook gemaakt door Wiert!

Lees ook:

[VIDEO] Brasserie Monastère op de Beestenmarkt is open: zo ziet het eruit

De kringloopwinkel op de Beestenmarkt in Delft heeft plaats gemaakt voor iets nieuws. Ron en Nathali...

Er opent een chocolaterie en ijssalon in De Hoven en dit is wanneer

Zou zeggen Chocolaterie Leonidas zit al jaren in winkelcentrum De Hoven. Maar binnenkort vind je de ...

Meer over IJsbaron van Bokhoven ontdekken?

IJsbaron van Bokhoven

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.