Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tuz & Biber is open: je vindt er verse hummus en Turkse tosti’s

Door Ilse Zoutewelle 14 februari 2017

“Ik heb tot 4 uur vannacht gewerkt om de broodjes, salades, hummus en soep op tijd af te krijgen”, lacht Sevgi. Maar het is ze toch gelukt: Tuz & Biber is open. Wij namen een kijkje bij de nieuwste take-away van Delft.

“Het is voor ons belangrijk dat het eten dat we verkopen helemaal vers en zelfgemaakt is, dus met de was dat opening al helemaal belangrijk,” lacht Sevgi. Als we een blik werpen in de vitrine van het zonnige restaurantje, lijkt het ons de moeite meer dan waard. We spotten zelfgemaakte Turkse su böregi: broodjes gevuld met feta en spinazie. Haar compagnon Laura: “Ze zijn door Sevgi zelf gemaakt, echt heerlijk.” Zij heeft ook de recepten ontwikkeld: “Als je me nu vraagt wat er in die hummus zit, heb ik geen idee. Ja, kikkererwten en tahin natuurlijk. Maar de kruiden voeg ik toe op gevoel.”

Tosti’s

tuz en biber delft
Spinaziesalade en hummus

Verder staan er op de kaart ook linzensoep, tarwesalade en tosti’s. Die laatste gemaakt volgens Turks recept: “We snijden een Turks brood in vieren en beleggen die met allerlei lekkers als avocado spread, ananas en belegen kaas. Zo heb je echt een lekkere tosti, maar dan net even anders.”

 

Zo ziet het eruit

tuz en biber delft
De wensboom

De inrichting van het restaurantje zelf is lekker simpel: op de vloer ligt hout en er is veel gebruik gemaakt van wit. In de hoek staan een paar zitjes, voor als je moet wachten op je bestelling. Opvallend is en grote boom waar lintjes in hangen. “Dit is een wensboom. Je kunt een lintje kopen voor 2 euro en een wens doen. De opbrengst gaat het project ‘Maakbare Wereld’ van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf.

De kaart

Meer over Tuz & Biber ontdekken?

Tuz & Biber traiteurs

Gesloten10:00 - 16:00

Voorstraat 8, Delft

Bekijk meer:traiteurs
[mc4wp_form id=”22727″]
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.