Toastable is open en ze hebben er 1001 verschillende tosti’s

Door Ilse Zoutewelle 28 augustus 2018

Kom jij thuis niet verder dan een tosti ham-kaas? Dan moet je voor wat tosti-inspiratie eens naar de nieuwste aanwinst van Delft: Toastable. In dit nieuwe café in de aula van de TU Delft eet je tosti’s zoals je ze nog nooit eerder op hebt.

We bedoelen maar, heb je ooit een tosti gegeten met gegrilde kip, bacon, kaas, paprika, rode ui en kerriemayo? Bij Toastable staan deze en nog véél meer geniale tosti combi’s op de kaart. En het zijn niet zomaar tosti’s: ze zijn gemaakt van drie boterhammen op elkaar. Bart-Jan is het brein achter Toastable en hij vertelt waarom dat zo is: “Als je maar twee boterhammen gebruikt, valt alle vulling eruit. Nu is het een stevige tosti die je met één hand op kunt eten.”

Zo ziet het eruit

Toastable is gevestigd in de aula van de TU Delft op de locatie waar eerst een koffietent zat. Afgelopen zomer is er flink verbouwd en staan de gezellige banken, stoelen en tafels van Toastable op deze plek. “We moeten nog wat puntjes op de i zetten, maar het is grotendeels af”, vertelt oprichter Bart-Jan.

Ontbijten met een crosti

Je kunt op die banken en stoelen plaatsnemen om een tosti te eten, maar als je wilt ontbijten kan dat ook. Zo kun je ontbijten met yoghurt en granola, een tosti (natuurlijk), maar je kunt ook een crosti bestellen. Nooit van gehoord? “Dat is een tosti gemaakt van een croissant. Echt superlekker!”

Borrelen en avondeten voor €7,-

Verder kun je bij Toastable ook lekker borrelen en avondeten. “Dit is de enige plek van de aula waar een tap staat. Tot voor kort kon je daar alleen overdag van genieten, maar wij zijn open tot 20.00 uur.” Je kunt dus na het studeren of werken een biertje bestellen met daarbij een lekkere borrelhap óf avondmaaltijd. “We hebben simpele, maar goede gerechten voor ongeveer €7,-. Maar net als met de tosti’s maken we van normale producten iets bijzonders: zo is onze pasta gemaakt met groene groenten en is de wrap ook net even anders-dan-anders.”

Toastable Delft lunch

Vandaag gesloten

Mekelweg 5, Delft

Bekijk meer:lunch
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.