Te leuk: er is een print- en koffiezaak in één geopend in Buitenhof

Door Ilse Zoutewelle 13 november 2018

Buitenhof is sinds een paar weken een nieuwe twee-in-een zaak rijker: Kopie Koffie en PrintPlezier! Je vindt de print- en koffiezaak op de Chopinlaan. Wij spraken met eigenaar Harmen van der Laan. “De sfeer is alsof je bij een Surinaamse tante op bezoek komt. We werken hard, maar als het nodig is slaan we de theedoek over onze schouder en komen we even bij je zitten.”

Kopie Koffie is nog maar twee weken open, maar het idee is al veel ouder. Harmen vertelt: “Ik werkte als onderzoeker van drinkwater, maar wilde iets betekenen voor Buitenhof dat verder gaat dan het zomerfestival in de wijk.  En hoe kan dat nu beter als ondernemer? Als werkgever zie het als eerste als iemand niet lekker in zijn vel zit. Je bent dan óók nog in een positie dat je iemand een steun in de rug te geven. Daarnaast wilde ik een plek maken in de wijk waar mensen zich gezien voelen en kunnen bijkletsen met anderen.”

Goede koffie

Foto: Kopie Koffie

Dat werd Kopie Koffie. “Je kunt hier flexwerken, maar ook gewoon een kop koffie komen drinken of binnenlopen voor een kopietje. De sfeer is alsof je bij een Surinaamse tante op bezoek komt. We werken hard, maar als het nodig is slaan we de theedoek over onze schouder en komen we even bij je zitten.” Die koffie is trouwens álles behalve slootwater: “We hebben een van de beste koffiemachines en gebruiken koffie van het merk Single Estate. Iedereen die hier werkt, wordt opgeleid tot barista.”

Betaalde werkplekken

De mensen die werken bij Kopie Koffie, zijn niet de eerste de beste. “We willen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier aan de slag kunnen. Ons hele team bestaat nu uit zeven mensen en we hopen in 2019 betaalde werkplekken aan te bieden. Want als je werkt, moet je daar ook geld voor krijgen.”

Printen en meer

Die mensen kunnen aan de bak in de koffiezaak, maar ook bij de andere tak van het bedrijf: PrintPlezier. “Je kunt hier je ticket voor dat ene concert komen printen, een thesis van 300 pagina’s laten uitdraaien en inbinden of een poster op grootformaat laten printen. Dat maakt ons niet uit. Daarnaast drukken we ook visitekaartjes, geboortekaartjes en folders, posters of magazines voor bedrijven en particulieren. Je kunt je printjes online insturen of bij ons langs komen. We brengen het ook bij je thuis of op het werk: zo hoef je niet twee keer op pad.”

Benieuwd hoe Kopie Koffie & PrintPlezier eruit zien? Kijk maar mee:

Foto: Kopie Koffie

Ook nieuw in Delft:

Gaaf! Er opent een gamehal met virtual reality bij Delft

Goed nieuws voor gamefanaten! Binnenkort opent er een grote speelhal vlakbij Delft waar je spellen k...

Er is een winkel met handgemaakte sieraden geopend op de Hippolytusbuurt

Achter de bekende knalrode gevel op de Hippolytusbuurt vind je sinds kort niet meer Candy Shop Sweet...

Meer over KopieKoffie & PrintPlezier ontdekken?

KopieKoffie & PrintPlezier koffiebars

Nu gesloten12:30 - 17:30

Chopinlaan 377, Delft

Bekijk meer:koffiebars
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.