Straks op de Kruisstraat: ijsjes met kinderbueno en Tony’s Chocolonely

Door Iris Olsthoorn 17 januari 2019

Wij Delftenaren houden wel van een ijsje. Dat is wel te zien aan de ellenlange rijen die er ’s zomers voor de ijssalons staan. Daarom hebben we goed nieuws: we krijgen er vanaf maart een ijssalon bij! IJs&zo opent binnenkort op de hoek van de Molslaan en de Kruisstraat.

Zo moet het vernieuwde pand eruit gaan zien

Echte ijsfanaten kennen IJs&zo misschien al, want eigenaar Thomas van Zaanen zit sinds vijf jaar in Leidschendam. “Ik was al een tijdje van plan een tweede vestiging te openen, maar tot nu toe vond ik nog geen geschikte panden. Tot dat ik deze plek in Delft vond.” Het pand waar eerst Hobma’s Corner zat, wordt door Thomas en zijn team eerst wel flink onder handen genomen: “Alles wordt anders. Zowel de binnen-, als de buitenkant wordt volledig gestript. Verder krijgen we buiten een terras voor ongeveer 40 personen. In maart herken je het waarschijnlijk niet meer terug.”

Dit gaan we er smullen

Bij IJs&zo kunnen we straks genieten van maar liefst 32 verschillende smaken ijs, van ijskoffie en koffie en gebak. “De meeste ijssmaken veranderen vaak. We kijken iedere week zo’n beetje waar we zin in hebben. Zo hebben we standaard de klassieke smaken, maar ook kindebueno-ijs, ijs met Tony Chocolonely, salted caramel, key west limon pie en strawberry cheesecake.” Als dáárvan het water je niet in de mond loopt, weten wij het ook niet meer.

Ambachtelijk ijs uit eigen keuken

“Het ijs maken we natuurlijk zelf, in onze ijskeuken in Leidschendam”, vertelt Thomas. En als hij ‘we’ zegt, bedoelt hij dat ook echt. Ondanks dat deze ondernemer pas 24 jaar jong is, is hij namelijk ijsmaker én barista. “Ik ben op mijn 18e begonnen in Leidschendam”, lacht hij. “Ik kan je naast je ijsje dus ook nog voorzien van koffie met een mooi melk-kunstwerkje erin.”

Zelf heeft de jonge ondernemer er heel veel zin in. “Hiervoor kwam ik nog niet zo vaak in Delft. Maar nu ik bijna elke dag hier ben, begin ik steeds meer te zien dat Delft heel leuk is. De mensen zijn gezellig, de straatjes zijn mooi. En dat we dichtbij de Beestenmarkt zitten, is natuurlijk ook niet verkeerd!”

Op je eerste bolletje kinderbueno-ijs moet je nog eventjes wachten, IJs&Zo gaat naar verwachting half maart open.


Meer over IJs & Zo Delft ontdekken?

IJs & Zo Delft ijssalons

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Kruisstraat 1, Delft

Bekijk meer:ijssalons
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.