Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Straks geen ambtenaren, maar studenten in het oude stadskantoor

Door Ilse Zoutewelle 18 april 2017

Over een tijdje vind je geen gemeente-ambtenaren in het stadskantoor aan Phoenixstraat 16, maar studenten. De gemeente heeft hun oude stek verkocht.

Wie het pand gekocht heeft, is nog onbekend. Wat we wel weten, is dat de koper er ‘kwalitatief hoogwaardige zelfstandige units voor nationale en internationale studenten’ in gaat bouwen. Hij gaat het gebouw ‘transformeren’: dat betekent dat we het vertrouwde blauwe gebouw voorlopig gewoon blijft staan.

Binnenkort weten we meer

De gemeente tekent (als de gemeenteraad het ook goed vindt) het koopcontract op 6 juni. Dan krijgen we ook meer informatie over de koper en zijn exacte plannen met het gebouw. De gemeente heeft dit gebouw aan deze partij verkocht om de simpele reden dat zij het meeste geld boden: er waren in totaal twaalf bedrijven geïnteresseerd in het pand. Zij mochten horeca, dienstverlening, kantoor, hotel, bedrijf, woningen of culturele maatschappelijke voorzieningen in het kantoor zetten.

Verhuizen

De ambtenaren verhuizen overigens nog voor de zomer naar het stadskantoor boven het station. Vanaf dan staat het pand dus leeg en moet jij naar het nieuwe gebouw om je gemeentelijke zaken te regelen.

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.